Νεαρός με skateboard πήγε να επιβιβαστεί σε πλοίο την ώρα που ανέβαινε ο καταπέλτης – Τον έσωσε λιμενικός

 Νεαρός με skateboard πήγε να επιβιβαστεί σε πλοίο την ώρα που ανέβαινε ο καταπέλτης – Τον έσωσε λιμενικός

Τα χειρότερα απέτρεψε ένας λιμενικός στη Σύρο. Την ώρα που το επιβατηγό πλοίο Blue star Myconos, είχε πάρει άδεια απόπλου και σήκωνε τον καταπέλτη, εμφανίστηκε νεαρός με skateboard και προσπάθησε να επιβιβαστεί στο πλοίο με άλμα.

Όπως αναφέρει με ανάρτησή του στο Facebook, ο καπετάνιος Ισίδωρος Μαμίδης, ο λιμενικός υπηρεσίας τον απέτρεψε σώζοντάς του πιθανότατα την ζωή.

Συγκεκριμένα περιγράφει: «Την ώρα λοιπόν που το πλοίο είχε πάρει άδεια απόπλου και πριν ακόμα λύσει κάβους, σήκωνε τον καταπέλτη μέχρι να κλείσει και μετά να αποπλεύσει, προέκυψε νεαρός με σάκκο στην πλάτη επιβαίνοντας σε skateboard.

Προερχόμενος από την δυτική πλευρά του λιμανιού με μεγάλη ταχύτητα κατευθυνόταν κατ ευθείαν πάνω στον ήδη κατά το ήμισυ υψωμένο καταπέλτη, ο οποίος έκλεινε πάνω από τον προβλήτα. Η σκηνή κράτησε 1/2 δευτερόλεπτα.

Πήγαινε κατ ευθείαν η να τσακίσει πάνω στα “νύχια” η να περάσει από κάτω (ο καταπέλτης βρισκόταν σε κίνηση ανόδου) και να πέσει στη θάλασσα. Όσοι γίναμε μάρτυρες της σκηνής για κλάσματα δευτερολέπτων παγώσαμε.

Ο Λιμενικός Υπηρεσίας (ένας από τους τρεις της βάρδιας) κ.Πρίντεζης που βρισκόταν 1 με 2 μέτρα από τον καταπέλτη αντέδρασε αστραπιαία και ψύχραιμα άπλωσε το χέρι, ανέστρεψε την πορεία του προς τα στέγαστρα και τον σταμάτησε σώζοντας του πιθανότατα τη ζωή.

Προσδεδεμένο ακόμη το πλοίο κατέβασε τον καταπέλτη κι επιβίβασε τον νεαρό ο οποίος δήλωσε πως πήγαινε για Μύκονο.
Χαμογελαστός επιβιβάστηκε χωρίς σίγουρα να κατάλαβε ότι έφτασε στην εξώπορτα του Αγίου Πέτρου και χρωστάει την ζωή του στον κ.Πρίντεζη.

Εγώ δεν θα σχολιάσω το συμβάν. Το αφήνω σε όσους έχουν όρεξη να το κάνουν.

Το μόνο που θα πω, είναι ότι έπεσε σε καλούς λιμενικούς που του έσωσαν την ζωή και δεν τον συνέλαβαν.

Στους συναδέλφους ναυτικούς, (που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν άψογη ομάδα απόπλου) το μόνο που μπορώ να πω, είναι να παρακαλάνε να μην τους τυχαίνουν τέτοια συναπαντήματα.

Η φωτογραφία του ατόμου είναι βέβαια μοντάζ.

Του πλοίου πραγματική, μισό λεπτό περίπου μετά το συμβάν».

Σχετικά Άρθρα