Η επιστροφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Υπ. Πρ. του Πολίτη μετά την… “αντικειμενική ευθύνη” του 2021

 Η επιστροφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Υπ. Πρ. του Πολίτη μετά την… “αντικειμενική ευθύνη” του 2021

Στις 31 Αυγούστου 2021 ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απομακρύνθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές εκείνου του καλοκαιριού. Μάλιστα το Μέγαρο Μαξίμου με non paper είχε δικαιολογήσει την απόφασή του, βγάζοντας στη σέντρα τον τότε υπουργό.

«Όταν υπάρχει μια μεγάλη καταστροφή υπάρχει και αντικειμενική ευθύνη» έλεγαν κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας ότι την αντικειμενική ευθύνη την έχει ο πολιτικός προϊστάμενος. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν έφυγε μόνο για τις καταστροφικές πυρκαγιές, αλλά και για ζητήματα ασφάλειας.

Δύο χρόνια και τέσσερις μήνες μετά, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον ανασχηματισμό επιστρέφει πανηγυρικά με το Μέγαρο Μαξίμου να του πλέκει το εγκώμιο. «Με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση σε ζητήματα ασφάλειας των πολιτών, επικεφαλής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που διαθέτει πλούσια εμπειρία σε αυτό τον τομέα» σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, καθώς πρόκειται για την πέμπτη του θητεία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιμένει στην ανακύκλωση των ίδιων προσώπων.

Σχετικά Άρθρα