Ανασχηματισμός: Αναβαθμίστηκε και ο Παύλος Μαρινάκης

 Ανασχηματισμός: Αναβαθμίστηκε και ο Παύλος Μαρινάκης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης το απόγευμα της Τετάρτης (3/1) έκανε τις ανακοινώσεις του ανασχηματισμού στη γενική γραμματεία Ενημέρωσης. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης του παρέδωσε τις αποφάσεις του για το κυβερνητικό σχήμα με τον ίδιο τον κ. Μαρινάκη να βρίσκεται επίσης στις επιμέρους αλλαγές, καθώς ανέλαβε νέος υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργό. Ο Παύλος Μαρινάκης, γεννήθηκε το 1988 στην Πάτρα, πόλη στην οποία μεγάλωσε και επισκέπτεται συχνά καθώς εκεί ζει η οικογένειά του.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Μετά το τέλος των σπουδών του το 2010, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου και ασκεί μάχιμη δικηγορία με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο, αναλαμβάνοντας από τότε πλήθος σχετικών υποθέσεων

Είχε πάντοτε έντονο ενδιαφέρον για την πολιτική και τα κοινά, αλλά και διάθεση για ουσιαστική προσφορά, πράγμα που πολύ φυσιολογικά τον οδήγησε, όπως αναφέρει ο ίδιος, στο να δραστηριοποιηθεί ακόμη εντονότερα ως φοιτητής με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής, οργάνωση της οποίας διετέλεσε Υπεύθυνος.

Ερχόμενος στην Αθήνα και, παράλληλα με τη δικηγορική Του άσκηση αρχικά, αλλά και με τη μετέπειτα επαγγελματική του διαδρομή, μεταπήδησε στην ΟΝΝΕΔ. Έχει υπηρετήσει την Οργάνωση από θέσεις ευθύνης, με κορυφαία αυτή του Αντιπροέδρου μετά την εκλογή του στην πρώτη θέση της Κεντρικής Επιτροπής στο Συνέδριο Επανίδρυσης τον Οκτώβριο του 2016.

Στις 5 Οκτωβρίου 2019, στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ εξελέγη Πρόεδρος της Οργάνωσης αφού το 87% των Συνέδρων υπέγραψε υπέρ της υποψηφιότητάς του.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2021, έπειτα από πρόταση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, εξελέγη Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, ο Παύλος Μαρινάκης τοποθετήθηκε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Σχετικά Άρθρα