Χαμάς: Θετική στην δημιουργία παλαιστινιακής κυβέρνησης ενότητας – Τι λέει για ομήρους

 Χαμάς: Θετική στην δημιουργία παλαιστινιακής κυβέρνησης ενότητας – Τι λέει για ομήρους

Σκληρή στάση κρατά η Χαμάς αναφορικά με την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων που εξακολουθούν να βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας. Ο επικεφαλής του πολιτικού βραχίονα της οργάνωσης, Ισμαήλ Χανίγια τόνισε πως «οι απαχθέντες στη Λωρίδα της Γάζας θα απελευθερωθούν μόνο με τους όρους της Χαμάς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η οργάνωση είναι έτοιμη να συζητήσει τη δημιουργία μιας παλαιστινιακής κυβέρνησης ενότητας, η οποία θα έχει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας και δεν πρόκειται να δεχτεί οποιαδήποτε επιβολή «εξωτερικής» ηγεσίας στους Παλαιστίνιους χωρίς τη συγκατάθεση του λαού, μέσω εκλογών. Πρόσθεσε ακόμα ότι «μια μελλοντική διευθέτηση που δεν περιλαμβάνει τον “Άξονα της Αντίστασης” (Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ, JI) είναι μια ψευδαίσθηση».

Την ίδια στιγμή, ανώτερο στέλεχος της Ισλαμικής Τζιχάντ δήλωσε ότι η Χαμάς και η Τζιχάντ υπέβαλαν τη θέση τους στην Αίγυπτο σχετικά με το σχέδιο συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του λιβανέζικου τηλεοπτικού καναλιού Al-Mayadeen, το οποίο βρίσκεται κοντά στη Χεζμπολάχ και το Ιράν.

Αναφέρθηκε επίσης ότι οι δύο οργανώσεις απαιτούν κατάπαυση του πυρός και αποχώρηση των δυνάμεων των IDF από τη Λωρίδα της Γάζας ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των απαχθέντων.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε επικοινωνία σχετικά με τη συμφωνία αυτή, θα πραγματοποιηθεί μόνο μετά την κατάπαυση του πυρός και την πλήρη αποχώρηση των Ισραηλινών από τις εμπόλεμες περιοχές – και όχι πριν.

Σχετικά Άρθρα