Συγκλονίζουν οι εικόνες και τα βίντεο μέσα από το φλεγόμενο αεροσκάφος – Σώοι 379 επιβαίνοντες, 5 νεκροί από το αεροσκάφος ακτοφυλακής – Πώς έγινε η σύγκρουση

 Συγκλονίζουν οι εικόνες και τα βίντεο μέσα από το φλεγόμενο αεροσκάφος – Σώοι 379 επιβαίνοντες, 5 νεκροί από το αεροσκάφος ακτοφυλακής – Πώς έγινε η σύγκρουση

Στις φλόγες παραδόθηκε ένα επιβατικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Ηaneda του Τόκιο με τους 379 επιβαίνοντες να έχουν προλάβει να το εγκαταλείψουν εγκαίρως. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αεροσκάφος της Japan Airlines έπιασε φωτιά μετά από σύγκρουση με αεροσκάφος της ιαπωνικής ακτοφυλακής κατά την διαδικασία προσγείωσής του στο διάδρομο του αεροδρομίου.

Βίντεο από ιαπωνικό τηλεοπτικό σταθμό δείχνει μια μεγάλη έκρηξη πυρκαγιάς που ξέσπασε από την πλευρά του αεροπλάνου της Japan Airlines καθώς αυτό τροχοδρομούσε σε διάδρομο προσγείωσης.

Το NHK TV μετέδωσε ότι το αεροπλάνο εκτελούσε την πτήση 516 JAL από το αεροδρόμιο Shin Chitose στην Ιαπωνία με προορισμό το αεροδρόμιο Haneda, ένα από τα πιο πολυσύχναστα της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο αεροσκάφος επέβαιναν 367 άτομα με αναφορές να κάνουν λόγο για σύγκρουση με άλλο αεροσκάφος. Κάποιοι μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν επιβάτες να βγαίνουν από το πίσω μέρος του αεροσκάφους.

  • Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο και από το εσωτερικό του αεροπλάνου .

Οι εικόνες αποτυπώνουν τις σκηνές πανικού και απόλυτου χάους που επικράτησαν την στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, με τους επιβάτες να είναι πανικόβλητοι μέσα στους καπνούς, ενώ σε άλλο βίντεο φαίνεται η πυρκαγιά από το παράθυρο του αεροπλάνου.

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω» έγραψε ένας επιβάτης του αεροπλάνου στην πλατφόρμα Χ.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανακοίνωσε ότι όλοι οι διάδρομοι προσγείωσης-απογείωσης έκλεισαν προσωρινά.

Η πτήση JAL 516, είχε απογειωθεί από το Χοκάιντο.

Πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση ΝΗΚ δείχνουν το αεροσκάφος να έχει τυλιχτεί στις φλόγες ενώ είναι καθηλωμένο στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου και επιβάτες του να απομακρύνονται από αυτό χρησιμοποιώντας τη φουσκωτή τσουλήθρα εγκατάλειψης αεροσκάφους.

Νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους της ακτοφυλακής

Δεν κατάφεραν να βγουν ζωντανοί οι 5 από τους έξι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της ιαπωνικής ακτοφυλακής με το οποίο συγκρούστηκε κατά την προσγείωση το αεροπλάνο Α350 με 379 επιβαίνοντες των Ιαπωνικών αερογραμμών οι οποίοι βγήκαν όλοι σώοι. 

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία μοναδικός επιζών είναι ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της ιαπωνικής ακτοφυλακής ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Για θαύμα μιλούν οι ειδικοί της αεροπλοΐας όσον αφορά στην διάσωση όλων των επιβαινόντων στο αεροπλάνο των Ιαπωνικών Αερογραμμών στο αεροδρόμιο Χακέντα της Ιαπωνίας. 

Σχετικά Άρθρα