Μητροπολίτης Καλαβρύτων: Καταστροφή για την κοινωνία αν επιτραπούν οι υιοθεσίες από ομόφυλα ζευγάρια

 Μητροπολίτης Καλαβρύτων: Καταστροφή για την κοινωνία αν επιτραπούν οι υιοθεσίες από ομόφυλα ζευγάρια

Θέση στο ζήτημα του νομοσχεδίου για το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών πήρε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.

Στον Ναό παραβρέθηκαν ο Βουλευτής του κόμματος ΝΙΚΗ κ. Τσιρώνης Σπυρίδωνας, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλος Δημήτρης με την οικογένεια του και άλλοι πολιτικοί άρχοντες.

Κατά την διάρκεια του κηρύγματος έντονος ήταν ο προβληματισμός του Σεπτού Ποιμενάρχη για τα όσα η κυβέρνηση δρομολογεί σχετικά με την ψήφιση νομοσχεδίου που θα επιτρέπει την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. 

“Να ζήσουμε όλοι μία καλή κι ευλογημένη χρονιά διότι αυτοί που πέρασε έχει χαρακτηρίστηκε από την πρόθεση κάποιων να αλλάξουν τις συνήθειές μας, τις παραδόσεις μας αλλά κι αυτά τα οποία διδαχτήκαμε από την παιδική μας ηλικία. Το 2023 ήταν έτος πυρκαγιών, πλημμυρών, βίας, εγκληματικότητας. Έτος το οποίο προετοιμάζει το έδαφος για να καλλιεργηθούν νέα ήθη στην κοινωνία μας τα οποία είναι αντίθετα από την χριστιανική πίστη. Είναι καιρός ως Έλληνες σήμερα ως αρχή του νέου έτους, να αφυπνιστούμε και να δράσουμε”, τόνισε ο Μητροπολίτης, αναφέροντας ως παραδείγματα άλλων χωρών που κρατούν τη χριστιανική πίστη. Συγκεκριμένα, είπε ότι η πρωθυργός της Ιταλίας επέβαλε στα σχολεία να διδάσκεται το μάθημα των Θρησκευτικών αλλά και τα παιδιά να μάθουν το τι σημαίνει Χριστούγεννα και γιατί ο Χριστός μας ήρθε η στη γη. Ομοίως και στην Αγγλία αλλά και τη Γαλλία. “Κάποιος”, όπως είπε, “χαρακτήρισε την Ελλάδα ως «ουδέτερο θρησκευτικό κράτος», έχει κάνει όμως μεγάλο λάθος Διότι τόσα εκατομμύρια Έλληνες αποδεικνύουν όλες αυτές τις ημέρες το τι σημαίνει Ελλάδα και το ποιος είναι ο Ιησούς Χριστός μέσα εις στην Ελλάδα. Όσο κι αν επιθυμούν να βγάλουν τον Χριστό από το ελληνικό κράτος δεν θα τα καταφέρουν, καθώς είναι ριζωμένος μέσα στην Ελλάδα και μέσα στην καρδιά μας. Η νίκη του Κυρίου μας θα έρθει σύντομα και ας το αντιληφθούν αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να μειώσουν την πίστη μας παραποιώντας την χριστιανική οικογένεια”.

Ο τοπικός Ποιμενάρχης κάλεσε τις αρχές του τόπου που παρίσταντο, από το Αίγιο την πρώτη ημέρα του χρόνου να στείλουν ένα μήνυμα στους «μεγάλους» που είναι στα κέντρα λήψης αποφάσεων, ότι αυτό το οποίο πάνε να πράξουν είναι μία ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής οικογένειας και της κοινωνίας και πως μπορεί να μην δούμε τώρα τα αποτελέσματα αλλά σύντομα θα είναι ορατά, όπως χαρακτηριστικά είπε. Σημείωσε ακόμη πως τα αποτελέσματα της αμαρτίας, όπως λέγει η Αγία Γραφή, είναι θάνατος…

“Εάν νομοθετήσουν υπέρ των υιοθεσιών παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια θα είναι καταστροφικό για την κοινωνία μας. Πού είναι τα φεμινιστικά κινήματα των γυναικών, γιατί δεν αντιδρούν στο ότι θέλουν να κάνουν τις γυναίκες προϊόντα και εργοστάσια παραγωγής ζωής; Ας μην το επιτρέψει αυτό ο Θεός. Έχουμε ένα μεγάλο όπλο, την προσευχή. Να προσευχηθούμε λοιπόν στον Θεόν να τους φωτίσει έτσι ώστε να μην καταστρέψουν την Ελλάδα μας”, σημείωσε ακόμη ο κ. Ιερώνυμος, κάνοντας ειδική αναφορά στον πρώην βουλευτή Άγγελο Τσιγκρή ο οποίος αντιτάχθηκε σε αυτό. Συγκεκριμένα, είπε: “Είναι τιμή για το Αίγιο που ένας δικός μας άνθρωπος, ο κ. Άγγελος Τσιγκρής μίλησε και είπε πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να νομοθετήσει αυτό το φοβερό έγκλημα για τα παιδιά μας. Εάν θέλουμε το νέο έτος να είναι έτος ευλογίας πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια σε αυτό. Ο Έλληνας ξέρει να αγωνίζεται για τα ήθη της πατρίδας του και για τον Ιησού Χριστό και την Ορθόδοξη Πίστη μας”.

Σχετικά Άρθρα