Μαρινάκης για γάμους ομόφυλων: Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα – Θα ψηφιστεί, δεν νομοθετεί η εκκλησία

 Μαρινάκης για γάμους ομόφυλων: Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα – Θα ψηφιστεί, δεν νομοθετεί η εκκλησία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πως το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών θα ψηφιστεί και πως «δεν υπάρχει μπρος – πίσω». Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1, «ο πρωθυπουργός δεν νομοθετεί με βάση τις ευρωεκλογές ή το πολιτικό κόστος», και τόνισε πως, «δεν έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένη ημερομηνία, δεν υπήρξε ανακοίνωση χρόνου, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε μία σειρά μεταρρυθμίσεων που θα ψηφιστούν σε βάθος τετραετίας. Δεν έχει υπάρξει χρονοδιάγραμμα».

Για το αν θα ερωτηθεί η Εκκλησία σχετικά, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε πως «δεν νομοθετεί η Εκκλησία, ακούμε τις απόψεις με σεβασμό» ενώ για τον χρόνο ψήφισης του νομοσχεδίου, είπε πως, «το ‘όλα στην ώρα τους’ δεν έχει να κάνει με υπεκφυγές».

Συνέχισε λέγοντας πως «δεν θυμάμαι πιο συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα από αυτή της Νέας Δημοκρατίας», ενώ κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που έχουν ήδη υπάρξει στην ψήφιση της τροπολογίας για το μεταναστευτικό, είπε ότι, «δεν θα μπορούσα να είμαι σε μία κυβέρνηση και να μην στηρίζω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της».

«Εχουμε μια σειρά από νομοσχέδια που αναμένουν, μη κρατικά πανεπιστήμια, η επιστολή ψήφος, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, η παρέμβαση του υφυπουργού αθλητισμού για το άνοιγμα των γηπέδων. Η οικονομική μας πολιτική συνεχίζεται με στόχο την αύξηση των εισοδημάτων», είπε συνοπτικά για τα πρώτα νομοσχέδια που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση το 2024.