Μπελέρης: Του δόθηκαν 10 λεπτά αντί για 6 ώρες για την κηδεία της γιαγιάς του – Την αποφυλάκισή του ζητούσαν οι ομογενείς (vid)

 Μπελέρης: Του δόθηκαν 10 λεπτά αντί για 6 ώρες για την κηδεία της γιαγιάς του – Την αποφυλάκισή του ζητούσαν οι ομογενείς (vid)

Η διεύθυνση φυλακών Φιέρι παραχώρησε εξάωρη άδεια στον εκλεγμένο δήμαρχο της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη για να παρευρεθεί στην κηδεία της γιαγιάς του αλλά εντέλει αυτή ήταν μόνο για 10 λεπτά. Οι κάτοικοι της Χειμάρρας επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Φρέντι Μπελέρη, φώναζαν συνθήματα υπέρ του, τραγούδησαν τον ελληνικό εθνικό ύμνο και ζήτησαν την άμεση αποφυλάκισή του.

Μόλις 10 λεπτά κράτησε η… 6ωρη άδεια που δόθηκε στον Φρέντη Μπελέρη από τις αλβανικές αρχές, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία της γιαγιάς του στη Χειμάρρα.

Οι αστυνομικές αρχές δεν επέτρεψαν στον εκλεγμένο δήμαρχο της Χειμάρρας να παρακολουθήσει την τελετή στην εκκλησία, καθώς τον κράτησαν μέσα στο βαν μεταφοράς.

Στο δε νεκροταφείο, όπου γινόταν η ταφή, οι αστυνομικοί έβγαλαν κυριολεκτικά σηκωτό τον Φρέντη Μπελέρη από το όχημα που τον είχαν και τον έσυραν τρέχοντας πάνω από τα μνήματα, πριν τον γυρίσουν εν μέσω αποδοκιμασιών και αντιδράσεων στο βαν μεταφοράς.

Δεν έλειψαν, μάλιστα, και τα μικρής έκτασης επεισόδια και η ένταση μεταξύ των αστυνομικών και των κατοίκων που βρίσκονταν στην κηδεία της γιαγιάς του Μπελέρη.

Σύμφωνα δε, με καταγγελίες, οι αστυνομικοί χτύπησαν δύο κατοίκους που πλησίασαν αγανκτισμένοι προς το μέρος τους.

Σχετικά Άρθρα