Ερυθρά Θάλασσα: Ελικόπτερα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού βύθισαν σκάφη των Χούθι

 Ερυθρά Θάλασσα: Ελικόπτερα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού βύθισαν σκάφη των Χούθι

Ελικόπτερα του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού βύθισαν τρία από τα τέσσερα μικρά σκάφη που χρησιμοποίησαν μαχητές Χούθι για να επιτεθούν σε ένα φορτηγό πλοίο στη νότια Ερυθρά Θάλασσα σήμερα, ανακοίνωσε το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

Ελικόπτερα από τα αεροπλανοφόρα USS Eisenhower και USS Gravely, απαντώντας σε σήμα κινδύνου από το πλοίο Maersk Hangzhou, ανταπέδωσαν πυρά εναντίον των σκαφών των Χούθι σε αυτοάμυνα και βύθισαν τρία από τα σκάφη. Κανείς από τους επιβαίνοντες σε αυτά δεν επέζησε.

Το τέταρτο σκάφος διέφυγε από την θαλάσσια περιοχή, συμπλήρωσε η CENTCOM.

Νωρίτερα η υπηρεσία Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) ανέφερε ότι έλαβε πληροφορία για μια επίθεση σε πλοίο που συνέβη 60 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού της Χοντέιντα της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα. Η UKMTO τόνισε ότι ένα αγνώστου ταυτότητας πλοίο ανέφερε ότι δέχτηκε επίθεση από τρία μικρά σκάφη και υπήρξε ανταλλαγή πυρών. Κανένα μέλος του πληρώματος του πλοίου δεν έχει τραυματιστεί τόνισε η UKMTO.

Σχετικά Άρθρα