Ελ. Βενιζέλος: Εκτεταμένοι έλεγχοι υπό τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης

 Ελ. Βενιζέλος: Εκτεταμένοι έλεγχοι υπό τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης

Σαρωτικοί έλεγχοι της αστυνομίας πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά και στα μεγάλα λιμάνια της χώρας, υπό τον φόβο μιας πιθανής τρομοκρατικής επίθεσης, εξαιτίας των πολέμων στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.

Οι Αρχές και στην Ελλάδα όπως σε πάρα πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης και των ΗΠΑ, σήμερα, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, βρίσκονται σε επιφυλακή υπό το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος.

Πάνοπλοι αστυνομικοί περιπολούν σε αεροδρόμια, λιμάνια αλλά και στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με το OPEN στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ προχωρούν σε αυστηρούς ελέγχους και εντατικές περιπολίες. Τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες.

Για αυτές τις ημέρες και κυρίως για σήμερα το βράδυ, παραμονή πρωτοχρονιάς και ανήμερα σε πολλές ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Αυστηρά μέτρα έχουν ληφθεί τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη με χιλιάδες αστυνομικούς να περιπολούν και να ελέγχουν.

Στη Νέα Υόρκη, η Times Square έχει γίνει φρούριο αφού υπάρχουν φόβοι για μαζικές διαδηλώσεις με τους πολίτες να φοβούνται μήπως διακόψουν τις εκδηλώσεις και ξεκινήσουν επιθέσεις.

Σε επιφυλακή βρίσκονται όμως και άλλες πόλεις της Ευρώπης. Στο Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο υπάρχουν έντονες ανησυχίες με τις πόλεις να μετράνε ήδη τρομοκρατικά χτυπήματα στο παρελθόν.

Στο Παρίσι περισσότεροι από 90.000 αστυνομικοί έχουν τοποθετηθεί στην πρωτεύουσα και περιπολούν. Στον δρόμο και 150 στρατιωτικοί Sentinel αλλά και χιλιάδες πυροσβέστες. Στις Βρυξέλλες τα μέτρα έχουν διπλασιαστεί και ειδικότερα στα ευρωπαϊκά κτήρια.

Σχετικά Άρθρα