Δίχως τέλος οι επιθέσεις του Ισραήλ σε όλη την Γάζα – Τουλάχιστον 100 νεκροί μέσα σε λίγες ώρες

 Δίχως τέλος οι επιθέσεις του Ισραήλ σε όλη την Γάζα – Τουλάχιστον 100 νεκροί μέσα σε λίγες ώρες

Εκατόμβη νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας από το σφυροκόπημα του Ισραήλ. Τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 158 τραυματίστηκαν από ισραηλινά πλήγματα που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στο κέντρο της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα υψηλόβαθμος υγειονομικός αξιωματούχος στο θύλακα. Το Ισραήλ βομβάρδισε χθες Παρασκευή (29.12.2023) βράδυ και τη Χαν Γιουνίς στη Λωρίδα της Γάζας. Κάτοικοι δήλωσαν ότι οι IDF εκτόξευσαν σφοδρά πυρά από ισραηλινά άρματα μάχης αλλά και όχι χτύπησαν από αέρος με βομβαρδισμούς. Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές Αρχές, σχεδόν 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σε 24 ώρες.

Πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίσης επιδρομές στον καταυλισμό Νουσεϊράτ στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, σύμφωνα με ιατρούς και Παλαιστίνιους δημοσιογράφους.

Οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν την Χαν Γιουνίς προετοιμάζοντας μια περαιτέρω προέλαση στην νότια αυτή πόλη, τμήματα της οποίας κατέλαβαν στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε ότι οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις προσεγγίζουν κέντρα διοίκησης και αποθήκες όπλων της Χαμάς.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανέφεραν παράλληλα χθες ότι κατέστρεψαν ένα από τα κρησφύγετα του Γιαχία Σινουάρ, του ηγέτη της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Το οίκημα βρισκόταν κοντά στην πόλη της Γάζας.

Ο συνολικός απολογισμός των νεκρών σε 21.507 νεκρούς – περίπου το 1% του πληθυσμού του πολιορκούμενου θύλακα – από την έναρξη του πολέμου της 7ης Οκτωβρίου. Υπάρχουν φόβοι ότι χιλιάδες ακόμη πτώματα βρίσκονται θαμμένα κάτω από ερείπια.

Ένας Παλαιστίνιος δημοσιογράφος που εργαζόταν για το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Quds σκοτώθηκε μαζί με μέλη της οικογένειάς του σε αεροπορική επιδρομή στο σπίτι τους στον καταυλισμό Νουσεϊράτ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν υγειονομικοί αξιωματούχοι και άλλοι δημοσιογράφοι.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Χαμάς, 106 Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές επιθέσεις από την έναρξη του πολέμου.

Σχετικά Άρθρα