“Πυρετός” για τις ευρωλίστες: “Καίγεται” (;) το σενάριο Αυτιά στη Ν.Δ, παίζουν δυνατά Φαραντούρης και Παππάς στον ΣΥΡΙΖΑ- “Κλείδωσαν” Σπυρόπουλος και Σαχινίδης στο ΠΑΣΟΚ

 “Πυρετός” για τις ευρωλίστες: “Καίγεται” (;) το σενάριο Αυτιά στη Ν.Δ, παίζουν δυνατά Φαραντούρης και Παππάς στον ΣΥΡΙΖΑ- “Κλείδωσαν” Σπυρόπουλος και Σαχινίδης στο ΠΑΣΟΚ

Μπορεί τα ψηφοδέλτια των κομμάτων για τις ευρωεκλογές να ανακοινωθούν λίγο πριν το Πάσχα (οι κάλπες στις χώρες της ΕΕ θα στηθούν μεταξύ 6 και 9 Ιουνίου), ο πυρετός των διεργασιών για την κατάρτισή τους, ωστόσο, έχει ήδη ξεκινήσει και αμέσως μετά τις γιορτές τα περισσότερα ονόματα θα αρχίσουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη Ν.Δ, πέραν των ευρωβουλευτών που διανύουν το τέλος της θητείας, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει ήδη για δύο νέες υποψηφιότητες: αυτήν του επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα και εκείνη της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Εύης Χριστοφιλοπούλου. Ο πρωθυπουργός επιθυμεί να στηρίξει την υποψηφιότητα του έμπειρου πρώην δημοσιογράφου και εκπροσώπου Τύπου του “Ποταμιού”, έχοντας αξιολογήσει πολύ θετικά τα αποτελέσματα της θητείας του στο Μέγαρο Μαξίμου. Για την δεύτερη, παρότι δεν φαίνεται να έχει πολλές πιθανότητες εκλογής, εκείνο που μετρά είναι το γεγονός ότι προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Αυτές οι δύο υποψηφιότητες, ωστόσο, φαίνεται, κατά τις πληροφορίες, ότι θα κρατήσουν τελικά εκτός ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ δύο άλλα “ηχηρά” ονόματα που διατηρούσαν ελπίδες μέχρι και πριν μερικές ημέρες. Πρόκειται για τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή της δημοφιλούς εκπομπής του Σαββατοκύριακου στον Σκάϊ Γιώργο Αυτιά και τον πρώην υπουργό και υποψήφιο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο.

Το “σενάριο Αυτιά” λέγεται πως μάλλον “καίγεται” για ακόμα μία φορά ( είχε χάσει την θέση στο ευρωψηφοδέλτιο και το 2019), αν και ο δημοσιογράφος το επιθυμεί διακαώς και κινεί τα (κατάλληλα) νήματα. Όμως, δύο δημοσιογράφοι στο ευρωψηφοδέλτιο θεωρούνται πολλοί και η πλάστιγκα των επιλογών του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ήδη γείρει υπέρ του Δημήτρη Τσιόδρα. Κατόπιν πολλών σκέψεων αποφασίστηκε ότι η “μεταγραφή” Λοβέρδου, στον παρόντα χρόνο, δεν έχει κάτι περισσότερο να προσφέρει στη Ν.Δ, δεδομένου ότι οι ψηφοφόροι του μη εκλεγέντος πρώην βουλευτή του βόρειου τομέα (έχασε την έδρα από την Μιλένα Αποστολάκη) έχουν ως επί το πλείστον προσχωρήσει στην εκλογική βάση του κυβερνώντος κόμματος. “Περισσότερα προβλήματα, παρά κέρδη, θα μας φέρει”, λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού και ως φαίνεται η θερμή βοήθεια και σύσταση από τον Άδωνι Γεωργιάδη είναι δύσκολο να αλλάξει την πρωθυπουργική επιλογή. Έχοντας πληροφορηθεί την εξέλιξη, ο κ. Λοβέρδος λέγεται πως ανέκρουσε πρύμναν και μάλλον θα ανακοινώσει την ίδρυση κόμματος ελπίζοντας να συνεργαστεί με τη Ν.Δ στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης θα στηριχθεί στους νυν ευρωβουλευτές Κώστα Αρβανίτη και Έλενα Κουντουρά που θεωρούνται πολύ επιτυχημένοι και σε πρόσωπα που θα προκύψουν από τις εσωτερικές προκριματικές εκλογές. Δύο νέες προσθήκες που συζητούνται είναι ο σύμβουλος του προέδρου του κόμματος στα ευρωπαϊκά καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης και πιθανώς ο μπασκετμπολίστας και δραστήριος πολιτικά Νίκος Παππάς.

Στο δε ΠΑΣΟΚ “κλειδώνουν” η υποψηφιότητα του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλου, η εκ νέου υποψηφιότητα του Νίκου Παπανδρέου, ενώ προστίθενται οι Φίλιππος Σαχινίδης και ίσως ο Γιάννης Μανιάτης.

Σχετικά Άρθρα