Κηδεία Λυγγερίδη: Συγκλόνισε η μητέρα του αστυνομικού – Παρόντες Μητσοτάκης, Φάμελλος, Ανδρουλάκης

 Κηδεία Λυγγερίδη: Συγκλόνισε η μητέρα του αστυνομικού – Παρόντες Μητσοτάκης, Φάμελλος, Ανδρουλάκης

Σε κλίμα συγκίνησης και βαθιάς οδύνης συγγενείς και φίλοι είπαν το μεσημέρι της Παρασκευής (29/12) το τελευταίο «αντίο» στον 31χρονο αστυνομικό, Γιώργο Λυγγερίδη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρωθυπουργού, ενώ η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο της Θέρμης. Άγημα της Ελληνικής Αστυνομίας απέδωσε τιμές.Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς του 31χρονου αστυνομικού που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή. Μάλιστα η μητέρα του συγκλόνισε αφού σε συλλυπητήρια που δεχόταν από συγγενή ακούγεται να λέει: «Βαστάω εγώ, βαστάω. Είμαι η μάνα του ”Λύγγε”».

Συνάδελφοί του από τα ΜΑΤ σήκωσαν στους ώμους τους τη σορό του, σκεπασμένη με την ελληνική σημαία.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την είδηση του θανάτου του 31χρονου αστυνομικού, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, τονίζοντας ότι «η τιμωρία των δολοφόνων αποτελεί, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία».

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη εκπροσώπησαν η Δώρα Αυγέρη (εκπρόσωπος Τύπου) και παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο απερχόμενος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, βουλευτές κ.ά.

Όπως προαναφέρθηκε, στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν και οι συνάδελφοι του Γιώργου Λυγγερίδη που ήταν μαζί του εκείνη τη μοιραία νύχτα και προσπάθησαν να του σώσουν τη ζωή παρέχοντάς του τις πρώτες βοήθειες και στάθηκαν στο πλευρό του ίδιου και της οικογένειάς τους μέρα με την ημέρα αγωνιώντας για την πορεία της υγείας του.

Σχετικά Άρθρα