Τουλάχιστον 4 νεκροί από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε Οδησσό, Λβιβ, Χάρκοβο και Κίεβο

 Τουλάχιστον 4 νεκροί από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε Οδησσό, Λβιβ, Χάρκοβο και Κίεβο

Η Ρωσία στοχοθέτησε κοινωνικές και ζωτικές υποδομές σε μαζική επιδρομή που εξαπέλυσε σήμερα στην Ουκρανία με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δήλωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ, ενώ σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων ένας σε πλήγμα σε σχολικό κτίριο στην Οδησσό και ένας σε πλήγμα σε κτίριο κατοικιών στη Λβιβ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας Γιούρι Ιχνάτ, η Ρωσία εξαπέλυσε μαζική συνδυασμένη αεροπορική επίθεση στην Ουκρανία.

Χρησιμοποιήθηκαν υπερηχητικοί, πύραυλοι κρουζ και βαλλιστικοί πύραυλοι, μεταξύ των οποίων τύπου X-22, οι οποίοι είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναχαιτιστούν, πρόσθεσε ο ίδιος σε σχόλιά του σε τηλεοπτικά δίκτυα.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 7 τραυματίστηκαν σε πλήγμα των ρωσικών δυνάμεων σε σχολικό κτίριο στην Οδησσό, μετέδωσε ουκρανικό μέσο ενημέρωσης, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας.

Άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τρεις τραυματίστηκαν όταν ρωσικός πύραυλος έπληξε κτίριο με κατοικίες στην δυτική πόλη της Ουκρανίας Λβιβ.

Παράλληλα στις μαζικές πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις σήμερα, άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 8 τραυματίστηκαν στο Χάρκοβο και άλλοι 7 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Προς το παρόν η Ρωσία δεν έχει σχολιάσει σχετικά με την αεροπορική επίθεση.

Σχετικά Άρθρα