Καλύβια: “Με έκανε μαύρη στο ξύλο”, λέει η μητέρα του 16χρονου για τον πρώην σύζυγο της – Στήριξη του σχολείου στον δράστη

 Καλύβια: “Με έκανε μαύρη στο ξύλο”, λέει η μητέρα του 16χρονου για τον πρώην σύζυγο της – Στήριξη του σχολείου στον δράστη

Τις άγνωστες πτυχές του δράματος που παιζόταν πίσω από τους τοίχους στα Καλύβια ανέδειξε το MEGA. Η ζωή του 16χρόνου φαίνεται πως ξεκίνησε με δυσκολίες από τις πρώτες ημέρες που είδε το φως του κόσμου. Ο μικρός ήταν καρπός της σχέσης που είχε αναπτύξει με την μητέρα του ο άντρας που λίγα χρόνια αργότερα θα έπεφτε νεκρός από τα χέρια του.

«Μια φορά με είχε κάνει μαύρη στο ξύλο. Με έβλεπαν τα παιδιά μου σε αυτή την κατάσταση και δεν άντεξα. Πήγα και τον κατήγγειλα στην αστυνομία», ανέφερε η μητέρα του 16χρονου.

Η γυναίκα μίλησε με τα πιο μελανά λόγια για τον άνδρα που έμελλε να γίνει ο πατέρας του αγοριού που τον δολοφόνησε στο σπίτι του στα Καλύβια.

«Με μείωνε και με έβριζε συνεχώς. Όσο ήμουν μαζί του δεν με άφηνε να έχω κοινωνικές επαφές. Δεν με άφηνε να βγω από το σπίτι και με χτυπούσε. Δεν άντεχα αυτή τη ζωή. Ήθελε να τους ελέγχει και να τους περιορίζει όλους».

Η μητέρα τελικά έφυγε από τον άνδρα που όπως καταγγέλλει, έκανε την ζωή όλων κόλαση. Έπιασε δουλειά και μία καμαρούλα και βοηθούσε οικονομικά τον πρώην δυνάστη της που εμφανιζόταν διαρκώς απένταρος.

«Με είχε βάλει να παραιτηθώ από δύο δουλειές. Την τελευταία φορά μου είπε «αν πας στη δουλειά τόσες ώρες, μην ξανά γυρίσεις». Τότε έφυγα και νοίκιασα ένα άλλο μέρος. Δεν με άφηνε να βλέπω τα παιδιά, μόνο εάν πήγαινα εγώ στο σπίτι και τότε κρυφάκουγε όσα λέγαμε. Τα παιδιά μου έλεγαν ότι τους φερόταν όπως σε εμένα», ανέφερε η μητέρα του 16χρονου.

Τους ισχυρισμούς της μητέρας του 16χρόνου φαίνεται να επιβεβαιώνει και ο σύντροφος της, ο οποίος όπως είπε την είχε δει πολλές φορές χτυπημένη.

«Ερχόταν στη δουλειά μελανιασμένη. Μου έλεγε ότι την χτυπούσε ο άντρας της τόσο εκείνη όσο και τα παιδιά. Της είχα πει να τον καταγγείλει και εκείνη μου ανέφερε ότι πριν χρόνια είχε πάει στην αστυνομία αλλά δεν άλλαξε κάτι», ανέφερε ο σύντροφός της.

Κλείδωνε τον 16χρονο στη ντουλάπα

Όσο για τον ίδιο τον 16χρόνο, θα αποκαλύψει μία φρίκη που, όπως λέει, βίωνε για χρόνια μια κόλαση με πολύ ξύλο και την μητέρα του να ξυλοκοπείται επίσης ανηλεώς για ασήμαντες αφορμές

«Τράβηξα τόσα πολλά, αλλά αφού κατάφερα να φτάσω μέχρι εδώ είμαι χαρούμενος. Ήθελα να φύγω από το σπίτι αλλά δεν μπορούσε η μητέρα μου να μας έχει όλους μαζί. Δεν ξέρω πόσες φορές τον μαχαίρωσα. Μου είπε νομίζω «γιατί με σκοτώνεις;». Με κλείδωνε στην ντουλάπα χωρίς νερό και φαγητό. Έτσι, όταν άκουσα την πόρτα θόλωσα», είπε ο 16χρονος.

«Όλο μου τον μισθό τον έδινα για να πληρώνει το ενοίκιο και για τα παιδιά. Εκείνος άλλοτε είχε χρήματα και άλλοτε ζητούσε δανεικά από γνωστούς. Μου έλεγε ότι θα με έθαβε σε χαντάκι αν τολμούσα να κάνω τίποτα με τα παιδιά. Με τον μικρό τσακωνόταν ακόμα και αν δεν του έλεγε καλημέρα», είπε η μητέρα του 16χρονου.

Η μητέρα θα πει πως έμαθε όσα είχαν γίνει στο σπίτι που λίγο νωρίτερα είχε αφήσει μετά από βόλτα τον 16χρόνο. Ένα τηλεφώνημα για ένα βίντεο που έδειχνε παντού αίματα και είχε στείλει σε φιλικό του πρόσωπο ο 16χρόνος την κινητοποίησε. Κανείς πια δεν απαντούσε στο κινητό ή το σταθερό, ούτε ο γιος ούτε ο πρώην σύζυγος όσο για το βίντεο ήταν από εφαρμογή που σβήνει αυτόματα μετά την προβολή του.

«Ο 71χρονος με πήρε τηλέφωνο εκείνη την μέρα. Τρομοκρατήθηκα γιατί είχα πάνω από χρόνο να μιλήσω μαζί του. Μου είπε ότι ο μικρός δεν ακούει και κάτι πρέπει να κάνουμε. Εκείνο το βράδυ είχαμε πάει βόλτα και αφού αφήσαμε τον μικρό στο σπίτι μου έστειλε ένα βίντεο στη φίλη του όπου φαίνονταν παντού αίματα», είπε η μητέρα του 16χρονου.

Άμεσα η μητέρα μετέβη στο σημείο και εκεί αντίκρισε όσα είχαν γίνει, ο γιος της ήταν σε σύγχυση, κλήθηκε το ΕΚΑΒ και η αστυνομία. Ο άνδρας όμως είχε ήδη καταλήξει.

Η μητέρα την ίδια ώρα θα πει πως ο γιος της δεν είχε εκφράσει επιθετική συμπεριφορά στο παρελθόν.

Το σχολείο στηρίζει τον 16χρονο – “Είναι ένα τσακισμένο παιδί”

Ο 16χρονος δεν παύει να βρίσκει την αμέριστη υποστήριξη του σχολείου του -των καθηγητών και των συμμαθητών του- οι οποίοι υποστηρίζουν πως το παιδί ήταν θύμα μιας παρατεταμένης ενδοοικογενειακής βίας, «ένα τσακισμένο παιδί» με πολλά προβλήματα που φορώντας μακριά ρούχα προσπαθούσε να κρύψει τα σημάδια από την κακοποίηση που δεχόταν.

«Οι καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου στηρίζουμε τον μαθητή μας γιατί φαίνεται ότι είναι ένα τραγικό θύμα μίας παρατεταμένης ενδοοικογενειακής βίας. Το σχολείο εκτός από ένας χώρος εκπαίδευσης είναι μία «αγκαλιά» και ένα καταφύγιο για όποιον το χρειάζεται. Νομίζω ότι η σώσαμε μια ψυχή με την επιστολή που δώσαμε στην ανακρίτρια.

Δεν στηρίξαμε οποιονδήποτε δράστη. Αυτός ο δράστης άξιζε τη στήριξή μας. Ήταν γενναία η απόφαση της Δικαιοσύνης να τον αφήσει ελεύθερο» είπε μία εκ των καθηγητριών του ανήλικου πατροκτόνου για τον εφιάλτη που βίωνε.

Και συνέχισε: «Είναι ένα τσακισμένο παιδί. Από μαρτυρίες μαθητών τις οποίες συνδύασα, έμαθα γι’ αυτή τη συγκυρία, καθώς ο ίδιος δεν μιλούσε.

Αν το είχε κάνει θα το είχαμε καταγγείλει. Τον έβλεπα που φορούσε μακριά ρούχα. Οι συμμαθητές και φίλοι του μου είπαν για τα σημάδια που έκρυβε με τα ρούχα».

Σχετικά Άρθρα