Οι “παγοκολώνες” της “Νέας Αριστεράς”- Ένα μικρό (;) μη πολιτικό πρόβλημα

 Οι “παγοκολώνες” της “Νέας Αριστεράς”- Ένα μικρό (;) μη πολιτικό πρόβλημα

Ένα πράγμα που αναγνωρίζουν πολλοί σχετικά με την ομάδα βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και συγκρότησαν τη “Νέα Αριστερά” είναι πώς πρόκειται για πρόσωπα με πολιτική συγκρότηση και τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά. Το είχε αναγνωρίσει, άλλωστε, και ο Αλέξης Τσίπρας και είχε βάλει στην πρώτη γραμμή τους Αλέξη Χαρίτση και Έφη Αχτσιόγλου, όπως και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, παρά την δυσφορία που κατά καιρούς του προκαλούσαν οι “εστέτ” παρεμβάσεις του πρώην υπουργού Οικονομίας.

Τώρα, πέρα από την παραπάνω αναγνώριση που εξακολουθεί να υπάρχει (οι παρεμβάσεις τους στην Βουλή είναι αξιοσημείωτες), αναδεικνύεται ένα μικρό πλην όμως αρκετά σημαντικό πρόβλημα, όχι πολιτικό όσο χαρακτηριολογικό. Η απουσία “γείωσης” και η ψυχρότητα που εκπέμπουν. Ικανός, αναμφίβολα, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ωστόσο παραμένει αρκετά απόμακρος. “Γκουρού” ο Τσακαλώτος αλλά πολύ…βρετανός στην συμπεριφορά του. Σοβαρός, μετρημένος, “καλό παιδί” και διαβασμένος ο Χαρίτσης αλλά όχι αρκούντως προσιτός. Όσο για την Έφη Αχτσιόγλου δείχνει συχνά να αισθάνεται άβολα με τους συνομιλητές της, τους δημιουργεί, όπως μαθαίνουμε, την εντύπωση πως …βιάζεται να φύγει.

Τα παραπάνω δεν θα είχαν ιδιαίτερη αξία εάν δεν αποτυπωνόταν εν μέρει και δημοσκοπικά. Ικανά πρόσωπα, δύσκολα, όμως, κάνουν “γκελ” στον κόσμο. Κι αυτό όταν έχεις απέναντί σου τον “φλύαρο” επικοινωνιακό οδοστρωτήρα Κασσελάκη είναι πρόβλημα. Ακόμα, δε, μεγαλύτερο επειδή ολόκληρος ο χώρος του πρώην ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι σε αποδρομή και η μοιρασιά της μικρής πίτας δύσκολη. Εάν το καλοσκεφτεί κανείς, καθένας από αυτούς έχει ένα πολύ μικρό τμήμα των προσόντων του Αλέξη Τσίπρα. Σαν να τους χάρισε από κάτι, ή, το πιθανότερο, να τον μιμήθηκαν σε κάτι. Όμως εκείνος τα είχε όλα μαζί στην νιοστή. Και πολιτικότητα, και τεχνοκρατικότητα, και ένα απίστευτο “γκελ” στον κόσμο. Χαρισματικός.

Οι της “Νέας Αριστεράς” εκπέμπουν ψυχρότητα -“παγοκολώνες” τους αποκαλούν κάποιοι- και αυτό δεν φαίνεται μόνο στο περιστατικό που αποκάλυψε το “Θεωρείο” της “Καθημερινής” (και όπως μαθαίνω είναι ακριβές). Πληροφορούμαι πως μία ακόμα πολύ σημαντική κυρία της πολιτικής, από τα πρόσωπα που συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επειδή πίστεψαν και πιστεύουν στον Αλέξη Τσίπρα, είχε δυσφορήσει πολύ παλαιότερα με την συμπεριφορά της Έφης Αχτσιόγλου. Και δεν αναφερόμαστε σε κάποιο στέλεχος τρίτης γραμμής αλλά σε πρόσωπο με πάρα πολύ σημαντική επιστημονική και κοινωνική καταγραφή. Και δημοφιλής…

Το περιστατικό που εξόργισε τον Κασσελάκη

Ένα καταπληκτικό – πλην διδακτικό, παρασκήνιο έφερε στο φως για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Παπαντωνίου στην «Καθημερινή» για το τι προηγήθηκε της μάχης για την ηγεσία!

Ο δημοσιογραφος αποκαλύπτει τι εξόργισε τον Στέφανο Κασσελάκη και αποφάσισε να είναι υποψήφιος απέναντι στην Εφη Αχτσιόγλου! Και φυσικά το δίδαγμα είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάς τον αντίπαλο σου, κάτι που μάλλον δεν έχει μάθει η Εφη Αχτσιόγλου στη σύντομη, αλλά πυκνή πολιτική της καριέρα!

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του Σταύρου Παπαντωνίου από τη στήλη «Θεωρείο» της «Καθημερινής»: Εμαθα πρόσφατα ένα πολύ ενδιαφέρον παρασκήνιο για τον Κασσελάκη. Το καλοκαίρι, είχε συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και είχε ζητήσει τη στήριξή του προκειμένου να είναι υποψήφιος για δήμαρχος της Αθήνας. Ο Τσίπρας του συνέστησε να μιλήσει με την Εφη Αχτσιόγλου, η οποία εκείνη τη στιγμή εθεωρείτο η βέβαιη επόμενη αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κασσελάκης τής έστειλε δύο γραπτά μηνύματα, στα οποία εκείνη δεν απάντησε. Οταν την πήρε τηλέφωνο κατόπιν, του είπε ότι εκείνη τη στιγμή δεν είχε χρόνο για να μιλήσουν. Εξοργισμένος ο Κασσελάκης συναντήθηκε ξανά με τον Τσίπρα, στον οποίο δήλωσε ότι, «αφού με αγνοεί έτσι, δεν θα κατέβω για δήμαρχος αλλά για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και θα την κερδίσω». Τη συνέχεια την ξέρετε…».

Σχετικά Άρθρα