Φυσικό αέριο: Στα ύψη η τιμή του λόγω της Ερυθράς Θάλασσας

 Φυσικό αέριο: Στα ύψη η τιμή του λόγω της Ερυθράς Θάλασσας

Στα 37 ευρώ ανά μεγαβατώρα διαπραγματεύεται το φυσικό αέριο την Τετάρτη το μεσημέρι, μετά από μια απότομη άνοδο εξαιτίας των αναταραχών στην Ερυθρά Θάλασσα. Την προηγούμενη εβδομάδα οι τιμές κυμαίνονταν κάτω από τα 33 δολάρια, σε χαμηλό 30 μηνών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στην Ολλανδία, αυξήθηκαν έως και 8% το πρωί της Τετάρτης, αφού τα αμερικανικά πλήγματα σε ιρακινούς στόχους και οι νέες επιθέσεις των ανταρτών Χούθι σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα αύξησαν τις ανησυχίες ότι η κατάσταση στην Μέση Ανατολή αποσταθεροποιείται περισσότερο.

Παρά το γεγονός ότι οι αλλαγές δρομολογίων δεν έχουν ακόμη μεγάλο αντίκτυπο στις προμήθειες, η αγορά παραμένει σε κατάσταση συναγερμού, δεδομένων των πιθανών απειλών σε σημαντικές οδούς διέλευσης για τις εξαγωγές ενέργειας, όπως αναφέρει το Bloomberg. Ορισμένα φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου έχουν αλλάξει πορεία για μακρύτερα ταξίδια που διαρκούν περισσότερο από ένα μήνα, καθώς αποφεύγουν την Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με τα δεδομένα παρακολούθησης πλοίων του Bloomberg.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα