Οικονόμου για θάνατο αστυνομικού: “Ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων”

 Οικονόμου για θάνατο αστυνομικού: “Ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων”

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του 31χρονου αστυνομικού, που άφησε την τελευταία του πνοή ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη, εκφράζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο Γιάννης Οικονόμου υπογραμμίζει πως «σύλληψη όλων των εμπλεκομένων» αποτελεί τον «ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του».

«Δυστυχώς, ο Γιώργος Λυγγερίδης δεν είναι πια μαζί μας. Το δολοφονικό χτύπημα στάθηκε τελικά μοιραίο, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των συναδέλφων του, στον τόπο του συμβάντος, και των ιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου. Ο Γιώργος πάλεψε ηρωικά στην εντατική, επί πολλές ημέρες, αλλά δεν άντεξε» επεσήμανε ο υπουργός.

«Η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονία του, σε κάθε επίπεδο, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του και η οφειλόμενη ανταπόκριση στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για δικαιοσύνη» συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Αφού εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια «στους οικείους του αδικοχαμένου Γιώργου, που θρηνούν το παλικάρι τους» και σε «όλους τους συναδέλφους του Γιώργου, που είναι συντετριμμένοι, όπως είναι και σύσσωμη η κοινωνία μας», επεσήμανε πως «για να σπάσει ο κύκλος του αίματος, ο οποίος πληγώνει βαριά τόσο την ΕΛΑΣ όσο και την ελληνική κοινωνία, χρειάζεται, πέρα από αστυνομικά και δικονομικά μέτρα, μια αρραγής κοινωνική συμμαχία απέναντι στη βία». 

«Όλοι, χωρίς καμία εξαίρεση, να δείχνουμε μηδενική ανοχή σε κάθε εκδήλωση βίας: στα σχολεία, στις οικογένειες, στο δρόμο, στις πλατείες, στα γήπεδα, σε χώρους διασκέδασης και δουλειάς. Να μην υπάρχει κανείς που θα στηρίζει και θα σιγοντάρει τη βία: ηθικά, ιδεολογικά ή έμπρακτα» σημείωσε και καταλήγοντας ανέφερε:

«Η διερεύνηση της δολοφονίας του Γιώργου θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσουμε σε εκείνους που οργάνωσαν, συντόνισαν και εξόπλισαν όλους όσους συμμετείχαν στην εγκληματική επίθεση που οδήγησε στο θάνατό του». 

Σχετικά Άρθρα