Ουγγαρία: Τέλος η ταλαιπωρία των 100 Ελλήνων στη Βουδαπέστη

 Ουγγαρία: Τέλος η ταλαιπωρία των 100 Ελλήνων στη Βουδαπέστη

Αίσιο τέλος, μετά από 21 ώρες, είχε η περιπέτεια των 100 Ελλήνων στη Βουδαπέστη καθώς οι ταξιδιώτες μπήκαν περί τις 15:30 στο αεροπλάνο για την επιστροφή τους στην Ελλάδα από την Ουγγαρία.

Ο λόγος για την πτήση, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει χθες στις 18:25, όμως οι καιρικές συνθήκες ήταν αποτρεπτικές και έτσι όσοι περίμεναν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, έμειναν δίχως καμία ενημέρωση για πάνω από 21 ώρες στο Διεθνές Αεροδρόμιο Βουδαπέστης Ferenc Liszt. Πλέον, άπαντες έχουν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο τους και περιμένουν να γυρίσουν στην Ελλάδα, μιας και οι συνθήκες πλέον το επιτρέπουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr μάλιστα, όταν τους ανακοινώθηκε πως μπορούν να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο μετά από σχεδόν μια ολόκληρη ημέρα ταλαιπωρίας, οι 100 Έλληνας ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Νωρίς το πρωί σήμερα εκπρόσωπος της ελληνικής πρεσβείας στην Ουγγαρία βρέθηκε στο αεροδρόμιο δίπλα στους Έλληνες, ωστόσο τους ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπορούσαν να παρέμβουν και να τους βοηθήσουν με κάποιο τρόπο. Συγκεκριμένα, όπως τους μεταφέρθηκε, η πτήση είναι ιδιωτικής εταιρείας.

Επιβάτης που ήταν ανάμεσα σε αυτούς που υπέστησαν τεράστια ταλαιπωρία μίλησε το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ δηλώνοντας ότι μέχρι πριν λίγες ώρες δεν είχαν καμία ενημέρωση για την τύχη της πτήσης τους. Κατήγγειλε μάλιστα ότι «μας έχουν αφήσει νηστικούς».

«Ήμασταν παρατημένοι»

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από την εταιρεία, ήμασταν παρατημένοι. Ούτε ένα κομμάτι ψωμί δεν μας έδωσαν για να φάμε, μείναμε νηστικοί όλο το βράδυ», ανέφερε ένας νεαρός που μίλησε στον ΣΚΑΪ.

«Είμαστε εγκλωβισμένοι. Όλες οι πτήσεις, ακόμη και με τη συγκεκριμένη εταιρεία, έχουν φύγει, αλλά εμείς μένουμε εδώ. Μας είπαν ότι πιθανώς να φύγουμε σήμερα το μεσημέρι στις 14:00, αλλά αυτό μας είπαν και στη 01:00 τα ξημερώματα και στις 03:00», είπαν στην τηλεόραση του Alpha δύο κοπέλες που περιμένουν να αναχωρήσουν.

«Νερό μάς έφεραν ύστερα από τέσσερις-πέντε ώρες. Μιλήσαμε με το προξενείο και περιμένουμε τον πρέσβη μαζί με ένα κλιμάκιο να έλθουν εδώ, ώστε να κοιτάξουν αν μπορέσουν να διαλευκάνουν την υπόθεση», συνέχισε.

Σχετικά Άρθρα