Ισραήλ: Απορρίπτει το ψήφισμα του ΟΗΕ – Ο IDF βρήκε κι άλλο τούνελ της Χαμάς κάτω από την Γάζα (vid)

 Ισραήλ: Απορρίπτει το ψήφισμα του ΟΗΕ – Ο IDF βρήκε κι άλλο τούνελ της Χαμάς κάτω από την Γάζα (vid)

Ο Γκιλάντ Ερντάν, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε ότι «η εστίαση του ΟΗΕ μόνο στους μηχανισμούς βοήθειας προς τη Γάζα είναι περιττή και αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα». Ο Ισραηλινός απεσταλμένος συνέχισε λέγοντας ότι «το Ισραήλ επιτρέπει ήδη τις παραδόσεις βοήθειας στην απαιτούμενη κλίμακα» και ότι «ο ΟΗΕ θα έπρεπε να επικεντρωθεί στην ανθρωπιστική κρίση των ομήρων».

Ο Ερντάν ευχαρίστησε επίσης τις ΗΠΑ για την υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το ψήφισμα, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο διατήρησε τη δυνατότητα του Ισραήλ να συνεχίσει να επιθεωρεί τη βοήθεια που εισέρχεται στη Γάζα.

Νέο τούνελ της Χαμάς ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν οι IDF κάτω από την πόλη της Γάζας

Οι IDF ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν άλλο ένα μεγάλο δίκτυο σηράγγων της Χαμάς στο νότιο τμήμα της πόλης της Γάζας, δημοσιεύοντας πλάνα που δείχνουν έναν σκύλο της μονάδας σκύλων Oketz να ψάχνει στα υπόγεια περάσματα.

Σύμφωνα με τις IDF, το δίκτυο έχει μήκος εκατοντάδων μέτρων και περιλαμβάνει αίθουσες διοίκησης, αποθήκες και μεγάλους χώρους ανάπαυσης με ηλεκτρικό ρεύμα, γραμμές επικοινωνίας και νερό.

Η σήραγγα εντοπίστηκε από τις IDF αφού στρατεύματα της ταξιαρχίας Yiftah και μηχανικοί μάχης πολέμησαν με μέλη της Χαμάς σε ένα συγκρότημα που ανήκει στην οργάνωση στην πόλη της Γάζας, κοντά στο νοσοκομείο al-Quds, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση των IDF.

Δείτε σχετική ανάρτηση:

Οι IDF λένε ότι στρατιώτες σκότωσαν αρκετούς ενόπλους της Χαμάς κατά τη διάρκεια των μαχών και αργότερα τα στρατεύματα της Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών που επιχειρούσαν στην ίδια περιοχή εντόπισαν πολλά φρεάτια σήραγγας που οδηγούν στο μεγάλο υπόγειο δίκτυο.

Η επίλεκτη μονάδα μηχανικού μάχης Yahalom και η Oketz έφτασαν στη συνέχεια για να ερευνήσουν τις σήραγγες κάτω από το συγκρότημα της Χαμάς, οι οποίες μετά από έρευνες αποκαλύφθηκε ότι είχαν πολλαπλά επίπεδα.

Οι σήραγγες καταστράφηκαν αργότερα από τους μηχανικούς μάχης και την 99η Μεραρχία.

Δείτε βίντεο:

Σχετικά Άρθρα