ΠΑΣΟΚ/Λιακούλη για “Ανάπλαση ΑΕ” : Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ως φέουδο την αυτοδιοίκηση

 ΠΑΣΟΚ/Λιακούλη για “Ανάπλαση ΑΕ” : Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ως φέουδο την αυτοδιοίκηση

«Ζητάμε να πάρετε πίσω την τροπολογία την οποία φέρατε μέσα στη νύχτα και αφορά την εταιρεία «ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΘΗΝΑ ΑΕ»», είπε η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, σε παρέμβασή της νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια.

«Είναι μια εταιρεία με περιπέτεια, η οποία διαχειρίζεται έργα πνοής για την Αθήνα, από τον Βοτανικό μέχρι την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού και το παλαιό γήπεδο του Παναθηναϊκού, ενώ τα έργα που είναι σε εξέλιξη είναι περίπου 45 εκατομμυρίων ευρώ», είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μέσα στη νύχτα, έφερε τη συγκεκριμένη τροπολογία, βγάζοντας από το Διοικητικό Συμβούλιο τον νέο δήμαρχο της Αθήνας, χωρίς να προβλέπεται η συμμετοχή αυτοδιοικητικών στη νέα εταιρεία. «Αυτό δεν αποτελεί μόνο χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο της αυτοδιοίκησης και των θεσμών για άλλη μια φορά -τα ίδια κάνατε και με τις υποκλοπές, τη συγκάλυψη, τους θεσμούς, τις ανεξάρτητες Αρχές, την ΑΔΑΕ και ούτω καθεξής-, αλλά είναι και χτύπημα στο πρόσωπο του νέου δημάρχου Αθηναίων, του Χάρη Δούκα, προσωπικά.», είπε η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Έχω επανειλημμένα τονίσει, με την ιδιότητά μου ως τομεάρχης Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ως επί δεκαετίες αιρετή, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μια κυβέρνηση που απεχθάνεται την αυτοδιοίκηση και ό,τι αυτή πρεσβεύει», υπογράμμισε η βουλευτής και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μια κυβέρνηση που βλέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σαν ένα «φέουδο» που δικαιωματικά τής ανήκει, «κόβοντας και ράβοντας» διατάξεις στη Βουλή κατά το δοκούν, εξυπηρετώντας τους σχεδιασμούς ή κρύβοντας τα πεπραγμένα «ημετέρων» αυτοδιοικητικών Αρχών, όπως συγκεκριμένα η δημοτική αρχή του κ. Μπακογιάννη.

«Αυτή τη φορά, πάλι “νύχτα”, με ντροπιαστική τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση επιλέγει το πώς θα εξελιχθεί η ανάπλαση του μεγαλύτερου δήμου της χώρας, μέσω της ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε., χωρίς τη συμμετοχή της νέας -“ανεπιθύμητης” για την ίδια- δημοτικής Αρχής, αφού πλέον την εξαιρεί, με κραυγαλέο και πρωτοφανή τρόπο από το Δ.Σ. της εταιρείας. Κατ’ ουσία, η κυβέρνηση της ΝΔ αποφασίζει για τους δημότες Αθηναίων χωρίς αυτούς, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της την πρόσφατη λαϊκή εντολή που δόθηκε στο πρόσωπο του κ. Χάρη Δούκα», επισήμανε η Ευαγγελία Λιακούλη.

Σχετικά Άρθρα