Οι τρεις “ανταρσίες” του Σαμαρά και το μήνυμα του Μαξίμου με παραπομπή στο…1990- Ψηφίζεται η τροπολογία που έβαλε φωτιά στη Ν.Δ
«Οι πέντε ημέρες που συγκλόνισαν τη ΝΔ» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος της επίμαχης τροπολογίας που αφορά το καθεστώς εργασίας των μεταναστών και προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Σήμερα το μεσημέρι τίθεται σε ψηφοφορία απο την Ολομέλεια της Βουλής η συγκεκριμένη τροπολογία με τη κυβέρνηση να «απειλεί με διαγραφή» όποιον γαλάζιο βουλευτή πλην του Αντώνη Σαμαρά καταψηφίσει την σχετική ρύθμιση.
Η επίμαχη τροπολογία άναψε «φωτιές» στην κυβερνώσα παράταξη την περασμένη Παρασκευή με την σκληρή δήλωση του Αντώνη Σαμαρά και έληξε χθες όπου η κυβέρνηση δια μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας για την τροπολογία θέλοντας έτσι να «αναμετρηθεί» αριθμητικά εντός της Ολομέλειας με τον πρώην πρωθυπουργό.
- Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να καταψηφίσει την σχετική τροπολογία ενώ αντίθετα οι βουλευτές της επιρροής του θα «συμμορφωθούν» με την κομματική γραμμή έστω κι αν προβάλλουν ορισμένες ενστάσεις.
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει δυσαρέσκεια και προβληματισμός για τη στάση του Αντώνη Σαμαρά καθώς είναι η τρίτη κατά σειρά και η εντονότερη αντίδραση του απέναντι στις κυβερνητικές προθέσεις. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού ήρθε λίγο πριν την κρίσιμη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό όπου ο Αντ. Σαμαρά εξέφραζε τις αντιρρήσεις του λέγοντας πως «δεν πρέπει η κυβέρνηση να συνομιλεί με πειρατές».
Η δεύτερη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού απέναντι στον κυβερνητικό σχεδιασμό ήρθε αναφορικά με το γάμο των ομόφυλών ζευγαριών όπου δήλωσε ρητά πως θα καταψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο και η τρίτη αντίδραση του ήρθε για την προωθούμενη ρύθμιση σχετικά με το καθεστώς εργασίας των παράνομα μεταναστευτών καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει την σχετική τροπολογία.
- Το Μέγαρο Μάξιμου όχι μόνο δεν απέσυρε την επίμαχη τροπολογία αλλά έθεσε και ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ θέλοντας έτσι να «απομονώσει» τον πρώην πρωθυπουργό.
Την ίδια ώρα, παρακολουθούν με προσοχή την στάση του Αντώνη Σαμαρά προσπαθώντας να καταλάβουν τις προθέσεις του. Ενδεικτικό πάντως της ενόχλησης που φαίνεται να υπάρχει στην Ηρώδου Αττικού είναι το γεγονός πως συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη σχολίαζε με νόημα πως «το 1990 όταν ο Αντώνης Σαμαράς ήταν τότε νεαρός υπουργός Εξωτερικών είχε ανοίξει τα σύνορα για την προσέλευση μεταναστευτών διότι και τότε η χώρα είναι να διαχειριστεί ένα παρόμοιο πρόβλημα αναζητώντας εργάτες γης».