Κουτσούμπας: Μεθοδεύεται απεμπόληση δικαιωμάτων για να πάμε σε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο

 Κουτσούμπας: Μεθοδεύεται απεμπόληση δικαιωμάτων για να πάμε σε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο

Στην κρίση που μαστίζει τη Μέση Ανατολή, στον πόλεμο της Ουκρανίας καθώς επίσης και στα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

«Μπορεί στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα ο Ταγίπ Ερντογάν να ήταν προσεκτικός, όμως είπε πολύ καθαρά ορισμένα ζητήματα, ονόμασε τουρκική τη μειονότητα της Θράκης. Κυρίως μας ανησυχεί το περιεχόμενο των συνομιλιών, τι συζητιέται πίσω από τις κλειστές πόρτες. Γιατί μεθοδεύεται η απεμπόληση βασικών δικαιωμάτων για να υπάρξει συναίνεση και διαπραγμάτευση για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου» ανέφερε. Πρόσθεσε δε, ότι «μας ανησυχεί, επίσης, το γεγονός ότι η κυβέρνηση είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις νατοϊκές οδηγίες, την αμερικάνικη ομπρέλα και το ευρωατλαντικό σύμπλεγμα υπό τα οποία έχουν τεθεί οι ελληνοτουρκικές συζητήσεις».

Όσον αφορά την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, κατήγγειλε τη «γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού από το ισραηλινό κράτος» και τόνισε ότι «δεν δικαιολογείται το δικαίωμα, δήθεν, στην αυτοάμυνα του Ισραήλ. Ιδιαίτερα το ΚΚΕ το χωρίζει άβυσσος από τις ιδεολογικές, πολιτικές θέσεις της Χαμάς και την πρακτική της. Όμως, είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Δύο μήνες μετά, δεν δικαιολογείται αυτό το έγκλημα που κάνει το Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό συνολικά και στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη. Το ζήτημα είναι ότι ο παλαιστινιακός λαός υπέφερε πάρα πολλά χρόνια με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς από αεροπορικές επιδρομές, δολοφονίες, έλλειψη φαγητού, νερού και αποκλεισμών. Ο λαός του Ισραήλ δεν είναι με τη γενοκτονία που διεξάγει η κυβέρνηση Νετανιάχου, ένα μεγάλο τμήμα του βρίσκεται στους δρόμους, αντιτίθεται ενεργά στην πολιτική Νετανιάχου».

Αναφορικά με «τα fake news του Ισραήλ που έχουν αποκαλυφθεί», είπε ότι «ο ελληνικός λαός και η διεθνής κοινότητα δεν θα πρέπει να πέφτουν στην παγίδα των προπαγανδιστών, αλλά πρέπει να βλέπουμε την ουσία και αυτή είναι η μη ύπαρξη, η μη δημιουργία ελεύθερου παλαιστινιακού κράτους. Λύση μπορεί να δημιουργηθεί με τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο κράτος του Ισραήλ».

Για τις εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία επισήμανε ότι «επιδίωξη των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ήταν να σύρουν την Ουκρανία στη Δύση, να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, να έχει προνομιακές σχέσεις με τις ΗΠΑ και να την έχουν ως το προπύργιό τους ανατολικά απέναντι στη Ρωσία. Γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή ήταν ένας πόλεμος ΗΠΑ -Δύσης και Ρωσίας. Σήμερα βρισκόμαστε σε αδιέξοδο και είτε θα ανάψει γενικώς ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και θα κάψει κι άλλους λαούς ή θα πάμε σε κάποια ειρηνική διαπραγμάτευση, δηλαδή ιμπεριαλιστική ειρήνη με το «πιστόλι στον κρόταφο» των λαών. Αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ βρίσκονται σε σύγκρουση για την πρωτοκαθεδρία στο διεθνές καπιταλιστικό σύστημα με την Κίνα, η οποία σύντομα θα είναι η πρώτη δύναμη παγκοσμίως οικονομικά, πολιτικά και πιθανόν στρατιωτικά. Γι’ αυτό οι ΗΠΑ, που έχουν πάρα πολλά προβλήματα, προσπαθούν να βρουν διέξοδο μέσω πολεμικών συγκρούσεων για νέες σφαίρες επιρροής και νέα πεδία αγορών. Η Ελλάδα με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και ιδιαίτερα της τωρινής κυβέρνησης εμπλέκεται ενεργά σε αυτούς τους πολέμους και στην Ουκρανία και στη Μ. Ανατολή».

Σχετικά Άρθρα