Δίκη Μπελέρη: “Κανένας συμβιβασμός” δηλώνει ο Ράμα

 Δίκη Μπελέρη: “Κανένας συμβιβασμός” δηλώνει ο Ράμα

Συνέχεια αναμένεται να δοθεί σήμερα, Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, στη δίκη του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος για περίπου οκτώ μήνες στις φυλακές Δυρραχίου, για την κατηγορία περί απόπειρας εξαγοράς ψήφων.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας. Έντι Ράμα, εμφανίσθηκε αμετακίνητος στη θέση του, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να κάνει κανέναν συμβιβασμό. Η δίκη έχει αναβληθεί αρκετές φορές, με τους δικαστές να ψάχνουν τους μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι ποτέ δεν προσέρχονται.

Ο κ. Ράμα επιχειρεί να κρατήσει ζωντανή τη διαδικασία της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας και στο εσωτερικό του ακροατήριο, καθώς σημείωσε ότι το έργο τους έχει βελτιώσει τη διεθνή εικόνα της χώρας σε διεθνές επίπεδο, σε χθεσινή ομιλία (19/12) προς τα μέλη της εθνικής επιτροπής διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από την απόρριψη του αιτήματος για παροχή άδειας ορκωμοσίας στον κ. Μπελέρη από την ειδική εισαγγελία (SPAK) των Τιράνων, η Αθήνα «μπλόκαρε» την αναφορά στην Αλβανία στο κείμενο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η Αθήνα, με τον πλέον επίσημο τρόπο, ήτοι τη γραπτή δήλωση που συνοδεύει τον φάκελο της υποψηφιότητας της Αλβανίας στην Ένωση, έχει θέσει τρεις όρους: Την ορκωμοσία του κ. Μπελέρη, τη δίκαια δίκη του και τον σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας.

Σχετικά Άρθρα