Ρέντη/Η απολογία του 16χρονου: Έπιασα μια φωτοβολίδα αλλά δεν την εκτόξευσα – Το πλάνο τριών βημάτων της ΕΛΑΣ

 Ρέντη/Η απολογία του 16χρονου: Έπιασα μια φωτοβολίδα αλλά δεν την εκτόξευσα – Το πλάνο τριών βημάτων της ΕΛΑΣ

Νέα πρόσωπα έρχονται να προστεθούν στον κάδο των ερευνών της αστυνομίας για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό στα επεισόδια του Ρέντη. Ανάμεσα σε αυτά και ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου κατηγορούμενου καθώς βρέθηκαν το dna και αποτύπωμά του σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας από τα επεισόδια στου Ρέντη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star ο νεαρός στη συμπληρωματική του κατάθεση υποστήριξε στις αρχές ότι έπιασε φωτοβολίδα αλλά δεν την εκτόξευσε.

  • «Την στιγμή που βγήκα να φωνάξω τον αδερφό μου να γυρίσει πίσω και να μην πάει στα επεισόδια, κάποιος που δεν γνωρίζω μου έδωσε μια φωτοβολίδα. Ρώτησα τι είναι και μου είπε πάμε να την πετάξουμε. Την άφησα από τα χέρια μου και ξαναμπήκα στο γήπεδο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο 16χρονος.

Παράλληλα επιμένει πως δεν συμμετείχε στα επεισόδια στου Ρέντη και πως η επαφή του με την φωτοβολίδα ήταν μόνο για ελάχιστα λεπτά. Όμως σύμφωνα με την έρευνα πάνω σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας βρέθηκαν το DNA του από ιδρώτα και αποτύπωμα. Ακόμη στα χέρια του βρέθηκαν κατάλοιπα πυρίτιδας.

Το πλάνο των αρχών να στοιχειοθετηθεί το κύκλωμα ως εγκληματική οργάνωση

Απώτερος στόχος των Αρχών βεβαίως, είναι να αναδειχθεί σε βάθος το κύκλωμα, φτάνοντας μέχρι και στη στοιχειοθέτηση σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Οι αρχές έχουν καταστρώσει ένα πλάνο με τρία βήματα, μέσω του οποίου πιστεύεται ότι θα στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα βήματα που έχουν σχεδιαστεί:

Πρώτο βήμα: Κεντρικό ρόλο στη συλλογή στοιχείων αποτελεί η συγκέντρωση μαρτυριών από τους «πιτσιρικάδες», δηλαδή τους μικρότερους σε ηλικία που στρατεύονται στα ραντεβού για επεισόδια.

Δεύτερο βήμα: Η σάρωση στα στίγματα των κινητών, στην προσπάθεια να εντοπίσουν από πού ξεκίνησαν οι χούλιγκαν και πού κατέληξαν.

Τρίτο βήμα: Τα αποτελέσματα DNA και αποτυπωμάτων από ρόπαλα, σουγιάδες, ρούχα και άλλα πειστήρια που έχουν συγκεντρωθεί.

Όλα δείχνουν ότι αμέσως μετά τις Γιορτές θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις, καθώς δεκάδες χούλιγκαν, διαφόρων διαβαθμίσεων, έχουν μπει στο στόχαστρο, με σοβαρές κατηγορίες εναντίον τους.

Σχετικά Άρθρα