Τούρκος σεισμολόγος: “Έρχεται μεγάλος σεισμός 9 Ρίχτερ, πιθανότατα στην Κωνσταντινούπολη”

 Τούρκος σεισμολόγος: “Έρχεται μεγάλος σεισμός 9 Ρίχτερ, πιθανότατα στην Κωνσταντινούπολη”

Σε μια εφιαλτική πρόβλεψη προχώρησε γνωστός Τούρκος καθηγητής Σεισμολογίας, αναφέροντας πως ο μεγάλος σεισμός που φοβούνται, είναι εξαιρετικά πιθανό να σημειωθεί στην Κωνσταντινούπολη φτάνοντας ακόμη και τα 9 Ρίχτερ.

Ειδικότερα, ο καθηγητής Naci Gοrur, όπως μεταδίδει το CNN Turk, εκτίμησε μιλώντας στην εφημερίδα Sozcu, ότι υπάρχουν φόβοι για μεγάλο σεισμό ακόμη και στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος και θα είναι καταστροφικός εάν επαληθευτούν οι προβλέψεις περί 9 Ρίχτερ.

«Σκεφτείτε μία λωρίδα των πρώτων 10 χιλιομέτρων που ξεκινά από την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Εκεί θα υπάρχουν περισσότερα προβλήματα, διότι η ένταση του σεισμού αναμένεται να φθάσει τα 9 Ρίχτερ από τον Κεράτιο Κόλπο μέχρι και τη Σηλυβρία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο γεωεπιστήμονας ο οποίος είναι γνωστός για τις προβλέψεις του, τόνισε ότι τα λύματα θα αναμειχθούν με το πόσιμο νερό σε μια τέτοια περίπτωση και πως ακόμη και τα πολύ καλά χτισμένα κτήρια μπορεί να υποστούν σοβαρές ζημιές.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά τους φονικούς σεισμούς του Καχραμανμαράς της 6ης Φεβρουαρίου, που ονομάστηκαν η «καταστροφή του αιώνα», όλα τα βλέμματα στράφηκαν στο κτηριακό απόθεμα της Κωνσταντινούπολης και άρχισαν να λαμβάνονται μέτρα προκειμένου να υπάρξει ένα σχέδιο πρόληψης προκειμένου να επιταχυνθεί η αστική μεταμόρφωση της πόλης.

Μάλιστα, ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε προ ημερών στα ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής στα Μουδανιά της Τουρκίας ήταν αποκαρδιωτικός, καθώς η σεισμική δόνηση ήταν αισθητή μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

Σχετικά Άρθρα