ΣΥΡΙΖΑ: Για τον Οικονόμου η οπαδική βία είναι εισαγόμενο πρόβλημα – Φαιδρές δικαιολογίες

 ΣΥΡΙΖΑ: Για τον Οικονόμου η οπαδική βία είναι εισαγόμενο πρόβλημα – Φαιδρές δικαιολογίες

«”Εισαγόμενο” πρόβλημα και η έξαρση της οπαδικής βίας, όπως μας ενημέρωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου. Μετά την ακρίβεια και την υγειονομική κρίση, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εμφανίζεται, άμοιρη ευθυνών, να παρακολουθεί ένα ακόμα πρόβλημα που μας έρχεται από την Ευρώπη», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «η κυβέρνηση οφείλει να αφήσει τις φαιδρές δικαιολογίες και να εφαρμόσει τα μέτρα που έχει εξαγγείλει. Αντί να μένει σε επικοινωνιακές φούσκες και στις μεγαλόστομες διαβεβαιώσεις, στις οποίες καταφεύγει μετά από κάθε τραγικό περιστατικό».

«Εκτός κι αν», σχολιάζει, «η κυβερνητική ανικανότητα είναι και αυτή “ευρωπαϊκό” πρόβλημα…».

Οι δηλώσεις Οικονόμου που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Την ώρα που η ζωή του 31χρονου αστυνομικού κρέμεται από μία κλωστή κι ενώ δυστυχώς στη χώρας μας η λίστα των θυμάτων οπαδικής βίας συνεχώς μεγαλώνει, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου μιλά για… «ύφεση του φαινομένου», το οποίο μάλιστα αποδίδει σε «πανδημία κουλτούρας βίας» που παρατηρείται και σε άλλες χώρες, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Το γεγονός ότι υπάρχει ένα ζήτημα ασφάλειας που συνδέεται με μια πανδημία κουλτούρας βίας που έχει επικρατήσει όχι μόνο στην Ελλάδα και αλλού τα τελευταία χρόνια, είναι ένα ζήτημα ευρύτερο. Όλα πρέπει να τα δει κανείς στη σωστή του βάση. Όσα είπαμε, έγιναν προσπάθειες και βήματα να εφαρμοστούν. Είδατε την Αστυνομία να κάνει ελέγχους, να έχει συλλήψεις, το φαινόμενο να είναι σε ύφεση και παρακολουθήσαμε τις δύο τρεις τελευταίες εβδομάδες να έχουμε αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις που μας υποχρεώνουν όχι να το παρακολουθούμε με τα χέρια σταυρωμένα, αλλά να πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα» τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Open.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι είναι άδικο να ισχυρίζεται κάποιος ότι δεν έχει γίνει τίποτα για το θέμα αυτό τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι «εξαιτίας των νόμων που ψηφίσαμε, εξαιτίας των ελέγχων που κάναμε περιορίσαμε το φαινόμενο αρκετά, βρήκαμε τρόπους να μπουν άνθρωποι φυλακή, βρήκαμε τρόπους να λιγοστέψουν τα φαινόμενα στα γήπεδα. Δεν το μηδενίσαμε».

Σχετικά Άρθρα