Στην Αθήνα αύριο ο Ερντογάν – Αναλυτικά το πρόγραμμά του

 Στην Αθήνα αύριο ο Ερντογάν – Αναλυτικά το πρόγραμμά του

Στην Αθήνα αναμένεται την Πέμπτη (07/12) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέπτεται την χώρα μας, επ’ ευκαιρία του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα φτάσει περίπου στις 11:00 στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τρία αεροσκάφη, που θα μεταφέρουν τον ίδιο, τους συνεργάτες του αλλά και τα αυτοκίνητα με τα οποία θα μετακινηθεί. Θα τους υποδεχθεί ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στις 11:30 ο κ. Ερντογάν θα συναντηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Έπειτα, ο Τούρκος πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 12:15 στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός και ο κ. Ερντογάν θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας της ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασία στις 13:30, όπου θα επικυρωθούν οι συμφωνίες που βρίσκονταν στα σκαριά το τελευταίο διάστημα.

Στις 16:00 το απόγευμα ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να αναχωρήσει από την Αθήνα.

Τα υπουργικά ραντεβού στην Αθήνα

Την ίδια στιγμή, πυκνά θα είναι και τα υπουργικά ραντεβού.

Στο ΥΠΕΞ θα συναντηθούν Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν. Συνάντηση θα έχουν, επίσης, οι υφυπουργοί Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και Κώστας Φραγκογιάννης με τον Μπουράκ Ακτσαπάρ.

Στο υπουργείο Άμυνας ο Νίκος Δένδιας με τον Γιασάρ Γκιουλέρ. Επίσης, τρεις Έλληνες υπουργοί, οι Δημήτρης Καιρίδης, Χρήστος Στυλιανίδης και Γιάννης Οικονόμου θα δουν τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια.

Ο Κωστής Χατζηδάκης θα βρεθεί με τον ομόλογό του Μεχμέτ Σιμσέκ και ο Κυριάκος Πιερρακάκης με τον Γιουσούφ Τεκίν, ενώ, η Όλγα Κεφαλογιάννη και η Λίνα Μενδώνη έχουν κοινό συνομιλητή τον Μεχμέτ Ερσόι.

Σχετικά Άρθρα