Διευκρινίσεις της διοίκησης του ΕΚΑΒ μετά τις βαριές κατηγορίες Πολάκη

 Διευκρινίσεις της διοίκησης του ΕΚΑΒ μετά τις βαριές κατηγορίες Πολάκη

Διευκρινήσεις αναγκάστηκε να δώσει η διοίκηση του ΕΚΑΒ αναφορικά με την υλοποίηση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για τις «Δράσεις ανάπτυξης δεξιοτήτων και ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού του ΕΚΑΒ», στη Λάρισα, μετά τις διαδοχικές αναρτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και συντονιστή της ΕΠΕΚΕ (Επιτροπές Παρακολούθησης και Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου), Παύλου Πολάκη, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, με τις οποίες κατηγορεί τη διοίκηση του ΕΚΑΒ για διασπάθιση των χρημάτων του παραπάνω προγράμματος.

1η ανάρτηση Πολάκη: «Έτσι τρώνε τα λεφτά του ΕΚΑΒ»

Στην 1η ανάρτησή του, ο κ. Πολάκης καταγγέλλει ότι η υλοποίηση της δράσης «αφορά 2 ώρες εκπαίδευση σε μαϊμού ελικόπτερα και 8 ώρες θεωρία για τις αεροδιακομιδές», ενώ τονίζει ότι η εταιρία Axxon Plus που υλοποιεί το έργο δεν πληροί τις προϋποθέσεις και παράλληλα, αναρτά φωτογραφίες που δείχνουν ότι «τα ελικόπτερα είναι απλά αεροταξί καθώς δεν διαθέτουν καν εξοπλισμό για διακομιδές πασχόντων ασθενών, όπως απαιτούσε η προκήρυξη» και τονίζει μεταξύ άλλων, στην 1η του ανάρτηση, ο κ. Πολάκης:
«Με 4 συν 4 ώρες θεωρητικό μάθημα;;; Έτσι θα γίνουν διασώστες αεροδιακομιδων;;;
Με υποτίθεται διεθνή διαγωνισμό στον οποίο όμως έλαβε μέρος ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ!!Η Axxon plus που τσίμπησε το «έργο»!!! Προφανώς με μεγάλα ανταλλάγματα…
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ και της κυβέρνησης που το οργάνωσε .και της διοίκησης του Εκαβ που έβγαλα τέτοιο διαγωνισμό και εσάς που το ΑΝΕΧΕΣΤΕ!!!» (λέει απευθυνόμενος στα μέλη της ΠΟΠ ΕΚΑΒ και του Σωματείου της Αθήνας).

«ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ την ίδια στιγμή που στη βάση αεροδιακομιδων της Σύρου (που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν υπάρχει ελικόπτερο και στη βάση του Ακτιου (που πάλι άνοιξε ο Συριζα) τη μια έχει την άλλη δεν έχει ελικόπτερο και ποτέ δεν μπορεί να πετάξει νυχτα!!!

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ!! (Θα επανέλθω….)», καταλήγει ο Παύλος Πολάκης και πράγματι επανέρχεται με 2η και πιο αποκαλυπτική ανάρτηση…

2η Ανάρτηση Πολάκη: Παράνομη η εκπαίδευση με ακατάλληλο ελικόπτερο

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει μήνυμα που έλαβε στο μειλ μετά την 1η του ανάρτηση για το ΕΚΑΒ, το οποίο καταγγέλλει ότι:

Στην Λάρισα για εκπαίδευση πήγαν έναν ελικόπτερο εντελώς παράνομο και χωρίς εξοπλισμό γιατί είναι πολύ φθηνό. Είναι εντελώς παράνομο γιατί ο Ευρωπαϊκός κανονισμός πτήσης (EASA) που τον έχει υιοθετήσει και η Ελλάδα, απαγορεύει την πτήση για επείγοντα περιστατικά όπως είναι η αποστολή του ΕΚΑΒ με ελικόπτερο που έχει έναν κινητήρα. Το ελικόπτερο που είναι στις φωτογραφίες, είναι ελικόπτερο με έναν κινητήρα και χωρίς εξοπλισμό για την υποστήριξη του επείγοντος όπως γράφει ρητά μέσα η προκήρυξη του διαγωνισμού.

Το ελικόπτερο που έβαλαν για εκπαίδευση στο ΕΚΑΒ είναι το “Βell 206 χαμηλού κόστους” όπως περιγράφει η εταιρία που το έβαλε.»

ΕΤΣΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ 10.000.000 από την «εκπαίδευση στις αεροδιακομιδές»!!!

ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΑΚΟΥΣ;;;;

4η ανάρτηση Πολάκη

Αφού προηγήθηκε μία ακόμα ανάρτηση (η 3η κατά σειρά) στην οποία ο κ. Πολάκης έθετε το ερώτημα «Ποιος είναι πίσω από την εταιρεία που πήρε το έργο των 13.000.000 ευρώ;;», έρχεται με την 4η (χτεσινή) ανάρτηση να δώσει τις απαντήσεις και να συνδέσει:

«Τα 13.500.000 ευρώ τα έδωσαν στην εταιρεία AXXON PLUS για να εκπαιδεύσει λέει τους διασώστες του ΕΚΑΒ στις αεροδιακομιδές!!(φωτο1-2)

Με δυο τετράωρα θεωρητικά και ένα δίωρο σε ελικόπτερο μονοκινητήριο .χωρίς εξοπλισμό αεροδιακομιδων.

Με «αντίδωρο»780 ευρώ αμοιβή παρακολούθησης στο προσωπικό του ΕΚΑΒ .

Δηλαδή δίνουν 2.800.000 στους ΕΚΑΒΙΤΕΣ και γλεντάνε τα υπόλοιπα μέχρι τα 13.500.000!!!

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Η ΑΧΧΟΝ PLUS;;;

Μα στον αξιότιμο κύριο ΤΣΑΤΣΑΜΠΑ του ΙΕΚ ΔΟΜΗ που είχε γίνει πασίγνωστος με το παρατσούκλι  «ΙΕΚ ΜΑΝΩΛΙΟΣ», με το σκάνδαλο των τεραστιων χρεών(6.500.000 τουλάχιστον) που είχε δημιουργήσει στο ΙΚΑ  το 2011-13 μέσα από εταιρειες που η μια νοίκιαζε στην άλλη εργαζόμενους και άλλαζαν ονόματα  και εκπροσώπους για μα μην πληρώνουν εισφορές!! Τότε είχαν κλείσει το ΙΕΚ ΔΟΜΗ ! Τωρα έφτιαξε την AXXON PLUS ,όπου είναι  εκπρόσωπος για τις τραπεζικές συναλλαγες και ΠΗΡΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ!!!(φωτο 3-10))

Μπράβο Χρυσοχοΐδη !

Μπράβο Διοίκηση του ΕΚΑΒ!

ΜΠΡΑΒΟ και σε όσους τους ανέχονται!!

Να μην ξεχασετε να κορνιζάρετε τα πιστοποιητικά που θα πάρετε!!

ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ!!!».
 

Η απάντηση της διοίκησης του ΕΚΑΒ στις κατηγορίες Πολάκη

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων αναφορικά με την υλοποίηση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για τις «Δράσεις ανάπτυξης δεξιοτήτων και ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού του ΕΚΑΒ» στη Λάρισα, και με γνώμονα την αποκατάσταση της πλήρους αλήθειας αλλά και της ορθής ενημέρωσης όλων, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Το έργο «Δράσεις Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων του Ανθρώπινου Δυναμικού του ΕΚΑΒ», με κωδικό ΟΠΣ 5074725, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταρρύθμιση Δημοσίου (ΕΠ ΜΔΤ) / ΕΣΠΑ 2014-2020 και τελεί υπό τον έλεγχο των αρμοδίων εποπτευουσών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Για την ανάδειξη της αναδόχου εταιρείας διεξήχθη Διεθνής Διαγωνισμός και ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες, από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, διαδικασίες. Επιπρόσθετα το εν λόγω έργο, πριν από τη φάση της έναρξης υλοποίησης, ελέγχθηκε ως προς τις ακολουθημένες διαδικασίες από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Όσον αφορά τη χρήση μονοκινητήριου ελικόπτερου τύπου ΑΒ 206, που χρησιμοποιήθηκε στην έως τώρα διεξαχθείσα εκπαιδευτική διαδικασία στη Λάρισα, ισχύουν τα εξής:

1- Σύμφωνα με τον ανάδοχο του έργου, το προαναφερθέν ελικόπτερο χρησιμοποιείται επικουρικά και μόνο για εκπαιδευτικά αντικείμενα που αφορούν στην προσομοίωση διαδικασιών (ασφάλεια προσωπικού και εξοπλισμού, σωστικά μέσα, ασφάλιση φορείου και ασθενούς στην καμπίνα, ασφάλιση υγειονομικού εξοπλισμού κλπ).

2- Το συγκεκριμένο ελικόπτερο (ΑΒ 206), είναι το μοναδικό μονοκινητήριο ελικόπτερο εκ των συνολικά πέντε (5) ελικοπτέρων που χρησιμοποιούνται στην εκπαιδευτική διαδικασία καθόσον όλα τα υπόλοιπα είναι δικινητήρια.

3- Παρόλο ότι για το παραπάνω έργο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τρία (3) ελικόπτερα (όπως ορίζεται στη Σύμβαση) χρησιμοποιούνται πέντε (5) έτσι ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή κατάρτιση των διασωστών & ιατρών του ΕΚΑΒ.

4- Σε όλα τα ελικόπτερα, βάσει της σύμβασης του έργου, υπάρχει ο προβλεπόμενος εξοπλισμός ενώ εκτός από τους υπεύθυνους για την κατάρτιση εκπαιδευτές τα συνοδεύουν και τα πληρώματα που τα επανδρώνουν.

5- Στο ΕΚΑΒ Λάρισας η εκπαιδευτική διαδικασία ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα πάντα με τον αρχικό σχεδιασμό και προγραμματισμό του έργου, απομένοντας η κατάρτιση των διασωστών και ιατρών του ΕΚΑΒ σε ελικόπτερο HEMS A-109 SP», καταλήγει ο κ. Πολάκης και παραθέτει διάφορα δημοσιεύματα από την εποχή του σκανδάλου του ΙΕΚ ΔΟΜΗ που συνδέεται με την εταιρεία AXXON PLUS. 

Σχετικά Άρθρα