Βόλος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα ζωντανά ζώα στις φάτνες 

 Βόλος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα ζωντανά ζώα στις φάτνες 

Προκαταρκτική εξέταση για κακοποίηση ζώων διέταξε η εισαγγελία του Βόλου μετά από καταγγελίες για την τοποθέτηση ζωντανών ζώων σε δύο φάτνες που έστησε ο Αχιλλέας Μπέος.

Την καταγγελία έκαναν ο Κτηνιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας και φιλοζωικές οργανώσεις και αφορά σε ζωντανά ζώα που στήθηκαν σε φάτνες έξω από την εκκλησία του Αγ. Νικολάου και στο χωριό του Αι-Βασίλη.

Σύμφωνα με το gegonotanews, Κτηνιατρικός Σύλλογος και φιλοζωικές οργανώσεις επισημαίνουν ότι οι πράξεις  του Δήμου Βόλου έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την νομοθεσία αλλά και πολλές φορές με ζητήματα που άπτονται του πολιτισμού της χώρας μας και του αξιακού μας συστήματος.

Ο πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Παύλος Σταμόπουλος, στη δήλωσή του επεσήμανε πως «τα ζώα δεν είναι δημόσιο θέαμα για τον στολισμό της πόλης , οι ζωντανές ψυχές δεν είναι μέρος ενός θεάματος και θα απαιτούμε να τηρηθεί ο Νόμος άμεσα και από την αστυνομία και από την εισαγγελία , χωρίς καμία  καθυστέρηση. Η κακοποίηση ζώων είναι κακούργημα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αχιλλέας Μπέος απάντησε με τη γνωστή μενταλιτέ και το ανάλογο λεξιλόγιο σε όλους εκείνους που ζητούν να φύγουν τα ζωντανά ζώα από τις φάτνες χαρακτηρίζοντάς τους «κοπρίτες, που είναι για το ψυχιατρείο».

Σχετικά Άρθρα