Μαξίμου: Εκπλήξεις στο ευρωψηφοδέλτιο με βάση τα μηνύματα των εκλογών – Διαδοχικές κομματικές συσκέψεις ενόψει ανακοινώσεων από Μητσοτάκη

 Μαξίμου: Εκπλήξεις στο ευρωψηφοδέλτιο με βάση τα μηνύματα των εκλογών – Διαδοχικές κομματικές συσκέψεις ενόψει ανακοινώσεων από Μητσοτάκη

Αρχίζει να «ζεσταίνει» τον κομματικό μηχανισμό για την μάχη των Ευρωεκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Ήδη στην Πειραιώς γίνονται τακτικές συσκέψεις για την στρατηγική, τις προεκλογικές καμπάνιες, τους υποψηφίους αλλά και τα διλλήματα της επόμενης κάλπης. 

Ο πρωθυπουργός έδωσε ένα πρώτο δείγμα γραφής μιλώντας στη Πολιτική Επιτροπή του κόμματος όπου ανέφερε πως “το στοίχημα της κάλπης του Ιουνίου θα είναι σύνθετο: από τη μία πλευρά να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα του τόπου και από την άλλη να εκλεγούν στελέχη με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, που θα δυναμώσουν την εθνική φωνή”.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο θέλουν να συγκροτήσουν ένα ευρωψηφοδέλτιο με πρόσωπα που θα έχουν σαφής αναφορές στη βάση του κόμματος αλλά ταυτόχρονα θα σηματοδοτούν και περαιτέρω πολιτικά ανοίγματα. Όπως σημειώνουν κομματικές πηγές, «στόχος δεν είναι να συγκροτηθεί ένα ευρωψηφοδέλτιο με όσα πρόσωπα δεν κατάφεραν να εκλεγούν στις πρόσφατες εθνικές ή αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά να υπάρξουν τα κατάλληλα πρόσωπα που θα μπορέσουν να εργαστούν αποτελεσματικά απο τις Βρυξέλλες για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα». Όπως υπογραμμίζουν απο το Μέγαρο Μαξίμου «λόγω του χαρακτήρα των ευρωεκλογών τα κριτήρια πρέπει να είναι εθνικά και όχι τοπικά. Κυρίαρχος στόχος είναι η ολοένα και πιο δυνατή φωνή της πατρίδας μας στους ευρωπαικούς θεσμούς». 

  • Υπο αυτό το πρίσμα έχει ήδη ξεκινήσει η σχετική ονοματολογία των υποψηφίων που θα στελεχώσουν το γαλάζιο ψηφοδέλτιο αλλά όπως σημειώνουν κομματικά στελέχη «τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει ο πρωθυπουργός και σίγουρα θα υπάρχουν εκπλήξεις». 

Παράλληλα, απο την Πειραιώς γνωρίζουν καλά πως το εκλογικό σώμα έστειλε τα μηνύματα του τόσο με τις διπλές εθνικές εκλογές όσο και με τις αυτοδιοικητικές οπότε είναι προφανές πως θα υπάρξει «κόπωση» στους ψηφοφόρους.

Για αυτό το λόγο και ο πρωθυπουργός έριξε στη μάχη των ευρωεκλογών την επιστολική ψήφο προκειμένου να περιορίσει την αποχή. Το γεγονός μάλιστα ότι οι Ευρωεκλογές θα γίνουν τον Ιούνιο κι ενδεχομένως αρκετοί να επιλέξουν την… παραλία κι όχι την κάλπη συνέβαλε καθοριστικά ώστε το Μέγαρο Μαξίμου να αποφασίσει την θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου για όλους όσους το επιθυμούν. Υπο αυτές τις συνθήκες, στόχος της ΝΔ είναι να μπορέσει να ξεπεράσει το όριο του 33% που είχε λάβει στις τελευταίες ευρωεκλογές του 2019. 

Απο τον επόμενο μήνα, σταδιακά θα ξεκινήσουν οι περιοδείες κομματικών στελεχών ανα την Επικράτεια και θα τεθούν στο δημόσιο διάλογο απο τον πρωθυπουργό τα διλλήματα της ευρώ-κάλπης.

Σχετικά Άρθρα