Ρωμανός για επιστολική ψήφο: Μεγάλη κοινωνική μεταρρύθμιση που ενισχύει τη Δημοκρατία
Η επιστολική ψήφος είναι μεγάλη κοινωνική μεταρρύθμιση. Ενισχύει τη Δημοκρατία, μειώνει την αποχή τόνισε σε συνέντευξη του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός.
Συγκεκριμένα, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ, ο κ. Ρωμανός επισήμανε ότι η επιστολική ψήφος δηλαδή τη συμμετοχή, και είναι το τρίτο βήμα σε μία σειρά μεταρρυθμίσεων που έχει κάνει η κυβέρνηση σε αυτήν την κατεύθυνση -όπως είπε- με πρώτο το δικαίωμα ψήφου στους απόδημους, με δεύτερο την άρση των εμποδίων για την ψήφο των αποδήμων και τρίτο αυτό τώρα, την επιστολική ψήφο για τις ευρωεκλογές.
Αναφερόμενος στην Ευρώπη και με αφορμή τη συμμετοχή του στο συνέδριο πολιτικής επικοινωνίας στη Γερμανία ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ερμηνεύοντας τη θέση της Ελλάδας σήμερα, δήλωσε: “Πριν δύο εβδομάδες είχα πάει σε ένα συνέδριο πολιτικής επικοινωνίας στη Γερμανία με εκπροσώπους από πολλά ευρωπαϊκά κόμματα και νομίζω ότι ουσιαστικά αυτό που εξέλαβα και εγώ είναι αυτό που καταδεικνύει και η επενδυτική βαθμίδα. Η χώρα μας έχει αλλάξει πρόσωπο στην Ευρώπη. Από μαύρο πρόβατο έχει γίνει πρωταγωνίστρια. Έχει γίνει ένα θετικό παράδειγμα και όσον αφορά την οικονομία και όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις. Γιατί αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι που ουσιαστικά φέρνουν και τις αναβαθμίσεις, και οι αναβαθμίσεις με τη σειρά τους φέρνουν φθηνότερο δανεισμό, περισσότερες επενδύσεις, άρα αύξηση του κοινωνικού μερίσματος και μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, είπε και προσέθεσε:
“Αυτό έχει κάνει αυτή η Κυβέρνηση, σταθερά από το 2019, σε αυτόν τον δρόμο έχει βαδίσει, σε αυτόν τον δρόμο συνεχίζουμε δυναμικά, γι’ αυτόν τον λόγο ψηφιστήκαμε και ακριβώς αυτά υπηρετούμε”.
Τέλος ο Νίκος Ρωμανός αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση τη ανεργίας και τόνισε: “Οι αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα των πολιτών. Είναι η ανεργία την οποία μειώνουμε για πρώτη φορά από το 2009 κάτω από το 10%. Να πω και κάτι ακόμη επειδή θεωρώ πως μπορώ να εκπροσωπώ τους νέους στην ηλικία που είμαι, έχουμε μείωση της ανεργίας των νέων από το 43% το 2018, στο 23%. Είναι ψηλά ακόμα αλλά η μείωση είναι τεράστια”.