Μαρία Συρεγγέλα στο libre: Η ΝΔ δεν κινδυνεύει από “κυβερνητισμό”

 Μαρία Συρεγγέλα στο libre: Η ΝΔ δεν κινδυνεύει από “κυβερνητισμό”

«Η ΝΔ  είναι κόμμα εξουσίας και η πολιτική μας δεν καθορίζεται από τις συγκυρίες, είτε αυτές είναι διεργασίες που γίνονται στα άλλα κόμματα, είτε είναι οι δημοσκοπήσεις», δηλώνει στο libre η νέα Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Μαρία Συρεγγέλα. 

Επισημαίνει πως «τα κόμματα και η πολιτική εν γένει έχουν ανάγκη από νέους ανθρώπους όσο έχουν ανάγκη και από την εμπειρία των μεγαλύτερων σε ηλικία». Πιστεύει δε ότι «η πράξη έχει δείξει πως υπάρχουν νέοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την πολιτική».

Συνέντευξη

-Κυρία Συρεγγέλα, λάβατε το χρίσμα και αναλάβατε Γραμματέας Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας. Ποιες είναι οι προτεραιότητες για τη ΝΔ; 

Προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας είναι η ενίσχυση της οργάνωσής μας στους χώρους εργασίας, στις γειτονίες και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησα ήδη, από τα Ιωάννινα, τις περιοδείες. Στόχος μου είναι να «οργώσω» τη χώρα και να έρθω σε επαφή με τα κομματικά μας στελέχη και με όλους τους πολίτες. Στον πυρήνα των συναντήσεων αυτών θα είναι οι Ευρωεκλογές. Ο προεκλογικός μας αγώνας θα είναι επικεντρωμένος στη διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας της χώρας και την εκλογή στελεχών ικανών να δυναμώσουν τη φωνή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

-Οι κομματικοί μηχανισμοί κινδυνεύουν από τον λεγόμενο «κυβερνητισμό». Η ΝΔ πόσο κοντά είναι σε αυτή την …ασθένεια;

Όπως έχει πει επανειλημμένα ο πρωθυπουργός, για εμάς στη Νέα Δημοκρατία το 41% των Εθνικών Εκλογών δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή. Ισοδυναμεί με μεγάλη ευθύνη. Επομένως, όχι δεν κινδυνεύει το κόμμα μας από «κυβερνητισμό». Η κυβέρνηση στη δεύτερη θητεία της θα συνεχίσει τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις καθώς και την υλοποίηση του προγράμματος, για το οποίο ψηφίστηκε, ώστε να βελτιώσει τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

-Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βρίσκεται σε πολιτική κρίση. Μπορεί αυτό να επηρεάσει και την ΝΔ; Να θεωρεί ότι μπορεί να τα καταφέρει χωρίς να χρειάζεται να παράξει και πολλά αφού οι αντίπαλοι της είναι πολύ μακριά;

Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα εξουσίας και η πολιτική μας δεν καθορίζεται από τις συγκυρίες, είτε αυτές είναι διεργασίες που γίνονται στα άλλα κόμματα, είτε είναι οι δημοσκοπήσεις, κλπ.

Έχουμε νωπή λαϊκή εντολή από τον ελληνικό λαό να υλοποιήσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε τόσο σε επίπεδο κυβέρνησης όσο και σε επίπεδο κόμματος.

Μπορεί οι πολιτικοί αντίπαλοι μας, όπως λέτε, να είναι πολύ μακριά δημοσκοπικά, ωστόσο οι πραγματικοί αντίπαλοι είναι τα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολίτων, όπως είναι το εισαγόμενο κύμα ακρίβειας. Σε αυτά είναι στραμμένη η προσοχή μας.

-Για να οργανωθεί ένα κόμμα έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους. Υπάρχουν νέοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τα κοινά και την πολιτική;

Τα κόμματα και η πολιτική εν γένει έχουν ανάγκη από νέους ανθρώπους όσο έχουν ανάγκη και από την εμπειρία των μεγαλύτερων σε ηλικία. Η πράξη έχει δείξει πως υπάρχουν νέοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την πολιτική. Η περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας είναι ενδεικτική. Πολλά στελέχη από τη νεολαία μας, την ΟΝΝΕΔ, στελέχωσαν τις Γραμματείες και τους Τομείς του κόμματος, ενώ ανανέωση υπήρξε επίσης και στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες Εθνικές Εκλογές. Πολλοί από τους υποψηφίους/ες βουλευτές μας ήταν νέοι και νέες σε ηλικία. Να σημειωθεί, επίσης, πως τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ είναι σε μεγάλο βαθμό νέοι άνθρωποι. Για την ακρίβεια, μειώθηκε ο μέσος όρος των μελών κατά 9 έτη, ενώ γενικότερα πετύχαμε ανανέωση 75% στα μέλη της ΠΕ.

Σχετικά Άρθρα