Ν. Σμύρνη: Ο 18χρονος λέει πως θα αυτοκτονήσει αν μπει φυλακή – Μητέρα: “Δεν ξέρω ποιον να πρωτοθρηνήσω”

 Ν. Σμύρνη: Ο 18χρονος λέει πως θα αυτοκτονήσει αν μπει φυλακή – Μητέρα: “Δεν ξέρω ποιον να πρωτοθρηνήσω”

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινή γνώμη από τη δολοφονία του 16χρονου στη Νέα Σμύρνη από τον 18χρονο αδελφό του με αφορμή μία μπλούζα. Ο 18χρονος αδελφοκτόνος απολογείται αύριο, Παρασκευή ενώπιον της ανακρίτριας. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο κατηγορούμενος είναι γνωστός στις Αρχές καθώς είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2022 από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Νέας Σμύρνης για την τέλεση δύο ληστειών. Πέντε μήνες μετά, και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2022, είχαν συλληφθεί τόσο ο 18χρονος όσο και ο 16χρονος αδελφός του για ενδοοικογενειακή βία μετά από καβγά που είχαν και πάλι για τα ρούχα.

Τα δύο αδέλφια μάλωσαν για ασήμαντη αφορμή. Τότε ο 18χρονος κυνήγησε τον 16χρονο μέσα στο σπίτι και τον κάρφωσε με ένα ψαλίδι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στο στήθος. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

«Δεν ξέρω ποιον να πρωτοθρηνήσω»

Συγκλονισμένη η μητέρα των δύο νεαρών δήλωσε στο MEGA πως δεν ξέρει ποιο από τα δύο της παιδιά να θρηνήσει πρώτα.

«Δεν έχω συνειδητοποιήσει τίποτα ακόμα. Δεν ξέρω ποιον να πρωτοθρηνήσω, το παιδί μου που έφυγε από τη ζωή ή το άλλο μου το παιδί που κινδυνεύει να μπει στη φυλακή;»

«Έγιναν όλα σε πάρα πολλούς γρήγορους ρυθμούς. Δεν πρόλαβε, γιατί ο μικρός μου γιος με έριξε πολλές φορές κάτω για να φύγω από τη μέση την ώρα που τον είχε βάλει σε μία γωνία και τον χτυπούσε. Ο μεγάλος μου ο γιος προσπαθούσε να αμυνθεί, εγώ σηκωνόμουν κάτω και ξαναέπεφτα. Είχε αρπάξει το ψαλίδι και τον απειλούσε, απλά γιατί ήταν η άμυνά του και θεωρούσε ότι εάν τον φοβέριζε με κάτι θα σταματούσε».

«Κατευθύνθηκε στο σαλόνι ο μικρός για να αποφύγει την επίθεση του μεγάλου. Ο μεγάλος είχε πάρει ένα ψαλίδι που είχα αφήσει στο κρεβάτι, αφού προηγουμένως είχα ανοίξει μία συσκευασία. Αυτός έτσι όπως άνοιγαν την πόρτα και δεν πρόλαβα να πάω να τους ξαναχωρίσω, πήρε το ψαλίδι και το κάρφωσε στα πλευρά».

Ο 16χρονος τότε κατευθύνθηκε στην κουζίνα και φώναζε στον αδερφό του «τι μου έκανες;».

«Εκείνος προσπαθούσε να του προσφέρει βοήθεια, φώναζε να πάρουμε το ΕΚΑΒ, έκλαιγε και ζητούσε συγγνώμη».

Όπως είπε η μητέρα των δύο παιδιών, η σχέση του 18χρονου και του 16χρονου χαρακτηριζόταν από ένταση, καθώς υπήρχε ζήλια μεταξύ τους.

Η ανησυχία της για τον 18χρονο είναι μεγάλη, καθώς ο κατηγορούμενος είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στη ζωή του εάν μπει φυλακή.

«Δεν ξέρω εάν θα το αντέξει. Μου είπε πως «αν μπω μέσα, εγώ θα αυτοκτονήσω, θα βρω τρόπο». Δεν θα ήθελα να έχω δεύτερο θρήνο στην οικογένεια», είπε.

Σχετικά Άρθρα