Λιβερία: Τουλάχιστον 40 νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου με καύσιμα

 Λιβερία: Τουλάχιστον 40 νεκροί  από έκρηξη βυτιοφόρου με καύσιμα

Οι αρχές της Λιβερίας φοβούνται πως τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας έκρηξης βυτιοφόρου με καύσιμα στο κεντρικό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών. Το δυστύχημα έγινε το βράδυ της Τρίτης (26/12), στην κοινότητα Τοτότα, 130 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την πρωτεύουσα Μονρόβια, όταν φορτηγό βγήκε από τον δρόμο κι έπεσε σε τάφρο, προτού εκραγεί.

Ο ακριβής απολογισμός των θυμάτων είναι δύσκολο να εξακριβωθεί λόγω της κατάστασης μεγάλου αριθμού πτωμάτων, όμως θεωρείται πιθανό πως «έχασαν τη ζωή τους πάνω από 40 άνθρωποι», δήλωσε ο αξιωματούχος Φράνσις Κάτε σε λιβεριανό τηλεοπτικό σταθμό. Ο Δρ. Κάτε πρόσθεσε πως οι ομάδες του «πάνε πόρτα-πόρτα, για να εξακριβώσουν τον αριθμό των αγνοουμένων», αφότου έγινε η καταστροφή.

Η αστυνομία ανέφερε αρχικά πως υπήρχαν 15 νεκροί και 30 τραυματίες. «Πολλοί άνθρωποι κάηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπός της, Πρινς Μάλμπα. Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας Μάλβιν Σακόρ και τα όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η έκρηξη έγινε, αφότου περίοικοι συγκεντρώθηκαν στον τόπο όπου είχε γίνει το ατύχημα, για να μαζέψουν καύσιμο.

Ο Άαρον Μασακουά, που είπε πως ήταν αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «κόσμος είχε ανέβει στο φορτηγό, για να πάρει καύσιμα. Κάποιοι είχαν μαζί τους σιδηρολοστούς και χτύπαγαν το βυτιοφόρο», για να ανοίξουν τρύπες, από την οποία θα έβγαινε καύσιμο, για να το μαζέψουν. Ο οδηγός του φορτηγού «τους έλεγε να μην ανέβουν στο βυτίο» και να «σταματήσουν» να το χτυπούν, πρόσθεσε.

Η Δρ. Σίνθια Μπλαπού, αξιωματούχος της υπηρεσίας υγείας, μίλησε χθες στην εφημερίδα «Front Page Africa» για «ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση, ανάμεσά τους παιδιά και μια έγκυο, συνολικά 36 ανθρώπους».

Σχετικά Άρθρα