Ερντογάν:Εξομοιώνει τον Νετανιάχου με τον Χίτλερ- “Είσαι ο τελευταίος που μπορείς να κάνεις ηθικό κήρυγμα” απαντά ο ισραληλινός πρωθυπουργός

 Ερντογάν:Εξομοιώνει τον Νετανιάχου με τον Χίτλερ- “Είσαι ο τελευταίος που μπορείς να κάνεις ηθικό κήρυγμα” απαντά ο ισραληλινός πρωθυπουργός

Στις τελευταίες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν εις βάρος του Μπενιαμίν Νετανιάχου τον οποίο αποκάλεσε Χίτλερ, απάντησε ο ισραηλινός πρωθυπουργός με τη νέα δημόσια αντιπαράθεση να προκαλεί νέα όξυνση στις ήδη τεταμένες σχέσεις Τουρκίας Ισραήλ. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, απαντώντας στον Τούρκο Πρόεδρο, δήλωσε σήμερα ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «ο οποίος διαπράττει γενοκτονία κατά των Κούρδων και φυλακίζει δημοσιογράφους» όπως τόνισε ο Νετανιάχου, «είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει ηθικό κήρυγμα σε άλλους».

Λίγο νωρίτερα σήμερα ο Ερντογάν δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στην Άγκυρα, ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτό που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κάνει με τις επιθέσεις στη Γάζα και αυτό που έκανε ο Χίτλερ, παραβάλλοντας τις ισραηλινές επιθέσεις κατά της Γάζας με τη μεταχείριση των Εβραίων από τους Ναζί. «Κατά ποιον τρόπο είσαι διαφορετικός από τον Χίτλερ;…Αυτά που κάνει ο Νετανιάχου είναι λιγότερα από αυτά που έκανε ο Χίτλερ; Όχι», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν επανέλαβε τις επικρίσεις του για την δυτική υποστήριξη προς το Ισραήλ και πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να υποδεχθεί πανεπιστημιακούς και επιστήμονες που αντιμετωπίζουν διώξεις λόγω των απόψεών τους για τον πόλεμο στην Γάζα.

Σχετικά Άρθρα