Βριλήσσια: Επιχειρηματίας είχε κρυφές κάμερες στις τουαλέτες στο κομμωτήριο και στο σπίτι του

 Βριλήσσια: Επιχειρηματίας είχε κρυφές κάμερες στις τουαλέτες στο κομμωτήριο και στο σπίτι του

Ένας 49χρονος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στα Βριλήσσια, συνελήφθη προχθές το πρωί (Σάββατο) γιατί είχε τοποθετήσει κρυφές κάμερες στις τουαλέτες του καταστήματός του καταγράφοντας παρανόμως πελάτες και εργαζομένους.

Χθες Κυριακή εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής η 49χρονη σύζυγός του, επίσης επιχειρηματίας με καταγωγή από το Μεξικό, και κατήγγειλε ότι ο 49χρονος είχε τοποθετήσει κρυφές κάμερες και στο σπίτι τους (στο οποίο ζει το ζευγάρι και η 29χρονη κόρη της 49χρονης).

Σύμφωνα με την καταγγελία, είχε βάλει δύο μικροσκοπικές κάμερες στην τουαλέτα του σπιτιού και στο υπνοδωμάτιο της 29χρονης κόρης της (από τον προηγούμενο γάμο της), καταγράφοντας παρανόμως τις κινήσεις τους. Στην τουαλέτα είχε τοποθετήσει την κρυφή κάμερα στον θερμοσίφωνα και στο υπνοδωμάτιο πάνω στο καλώδιο της τηλεόρασης.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν την Εισαγγελία και τότε μετέβησαν μαζί με Πταισματοδίκη στο διαμέρισμα και ερεύνησαν όλα τα έπιπλα και τα αντικείμενα του σπιτιού. Τελικά, κατασχέθηκαν οι δύο κάμερες από το υπνοδωμάτιο και την τουαλέτα.

Ο 49χρονος είχε συλληφθεί μία ημέρα νωρίτερα με την κατηγορία ότι είχε τοποθετήσει κρυφές κάμερες στο κομμωτήριο του.

Κρυφές κάμερες στις δύο τουαλέτες

Η «επίσκεψη» των αστυνομικών στο κατάστημα έγινε προχθές το πρωί, όταν άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Βριλησσίων παρουσιάστηκαν ως πελάτες, ζήτησαν να πάνε στην τουαλέτα και διαπίστωσαν ότι ο 49χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος είχε εγκαταστήσει αθέατο σύστημα καταγραφής, με δύο μικροσκοπικές κάμερες, στις δύο τουαλέτες του καταστήματος, έχοντας τη δυνατότητα να επεμβαίνει με οποιονδήποτε τρόπο σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Ο επιχειρηματίας κατέγραφε τις πελάτισσες και τους πελάτες αλλά και τους εργαζόμενους την ώρα που εκείνοι πήγαιναν στην τουαλέτα.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 49χρονο, ενώ κατασχέθηκαν δύο κάμερες με τις καλωδιώσεις τροφοδοσίας τους, ένα κινητό τηλέφωνο, ένας υπολογιστής, μία συσκευασία με κοκαΐνη, αναμειγμένη με παυσίπονο, και ένα χάρτινο μπλε καλαμάκι για τη χρήση αυτής.

Επίσης, κλήθηκε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για να ερευνήσει το χώρο. Η δικογραφία αφορά στα αδικήματα της παράνομης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και νόμο περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σχετικά Άρθρα