Αλέξης Χαρίτσης: “Την Δευτέρα κάνουμε το πρώτο σημαντικό βήμα: Για μια εναλλακτική αριστερή προοδευτική πρόταση για την κοινωνία”

 Αλέξης Χαρίτσης: “Την Δευτέρα κάνουμε το πρώτο σημαντικό βήμα: Για μια εναλλακτική αριστερή προοδευτική πρόταση για την κοινωνία”

«Την Δευτέρα θα παρουσιάσουμε στο Σεράφειο του Δήμο Αθηναίων την νέα Κοινοβουλευτική μας Ομάδα. Η συγκρότησή της είναι το πρώτο σημαντικό βήμα. Το πιο σημαντικό από όλα όμως, είναι το περιεχόμενο που θέλουμε να δώσουμε στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Το πολιτικό μας στίγμα, η ταυτότητα που θα διαμορφώσουμε, οι θέσεις που θα παρουσιάσουμε στην ελληνική κοινωνία. Αυτό είναι το μείζον και το έχουμε χάσει στην δημόσια συζήτηση το τελευταίο διάστημα» δήλωσε ο βουλευτής Ν. Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον τ/στ «ANT1» και στους δημοσιογράφους Φ. Μαυραγάνη, Λ. Καλαρρύτη και Ν. Παναγιωτόπουλο.

«Είμαστε μία δύναμη της αριστεράς και στόχος μας είναι να απευθυνθούμε σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας. Να ανοιχτούμε στον χώρο από την ριζοσπαστική αριστερά και την κεντροαριστερά μέχρι και την αριστερή σοσιαλδημοκρατία. Αλλά και σε όσους νιώθουν ότι δεν εκφράζονται οι ανάγκες τους, τα προβλήματά τους, οι προσδοκίες τους από το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα», πρόσθεσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

“Θα κάνουμε, με σταθερά και στέρεα βήματα”

«Το επόμενο διάστημα θα κάνουμε, με σταθερά και στέρεα βήματα, δύο βασικά πράγματα» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Πρώτον, θα ασκήσουμε μαχητική και δομική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, από αριστερή σκοπιά. Οι βασικοί άξονες στους οποίους θέλουμε να κινηθούμε είναι αυτοί που έχει ανάγκη σήμερα ο προοδευτικός και αριστερός κόσμος της χώρας. Και δεύτερον, θα παρουσιάσουμε την εναλλακτική πρόταση που πρέπει να ακούσει η ελληνική κοινωνία, με ένα πρόγραμμα συγκροτημένο, συντεταγμένο και ολοκληρωμένο για το πώς μπορεί να προχωρήσει μπροστά, μακριά από τους αντικοινωνικούς μονόδρομους που επιβάλλει με την πολιτική της μονοκρατορία η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

“Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων της χώρας”

Η αποχώρησή μας από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν καθόλου εύκολη απόφαση. Ήταν μια απόφαση επώδυνη και πολιτικά και σε προσωπικό επίπεδο. Στην πολιτική, όμως, μετράνε και το ύφος και το ήθος αλλά και το πολιτικό περιεχόμενο» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης και ξεκαθάρισε: «Δεν μπορούσαμε να βλέπουμε τον εκφυλισμό και την απαξίωση του χώρου τον οποίο δημιουργήσαμε, για τον οποίο αγωνιστήκαμε επί 20 χρόνια και που οδηγείται σήμερα στην ανυποληψία. Την κοινωνία δεν την αντιμετωπίζεις με όρους μεσσιανισμού, αλλά με δημοκρατικές και συλλογικές διεργασίες».
«Το πιο σημαντικό όμως είναι το μέλλον. Το πώς θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε μια πρόταση πειστική, ολοκληρωμένη, ριζοσπαστική και ταυτόχρονα ρεαλιστική, την οποία έχει ανάγκη ο αριστερός και προοδευτικός κόσμος της χώρας. Και αυτό δεν μπορούσε να γίνει πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Χαρίτσης.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η κοινοβουλευτική δουλειά που έχουμε μπροστά μας και ταυτόχρονα η επικοινωνία και η επαφή μας με την κοινωνία, να προσπαθήσουμε να εκφράσουμε και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο τις αγωνίες και τα προβλήματά της» συνέχισε. Και κατέληξε: «Σαφώς και θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων της χώρας. Οι συνεργασίες, όμως, θα πρέπει να εδράζονται σε στέρεη προγραμματική βάση, δεν είναι ζήτημα συνεννοήσεων κορυφής σε κλειστά γραφεία».

Σχετικά Άρθρα