Αγγλία: Ευθανασία σε σκυλιά διασταύρωσης πιτμπουλ αποφάσισε η κυβέρνηση – Εντολή στους ιδιοκτήτες για ευθανασία

 Αγγλία: Ευθανασία σε σκυλιά διασταύρωσης πιτμπουλ αποφάσισε η κυβέρνηση – Εντολή στους ιδιοκτήτες για ευθανασία

Στην Αγγλία οι αρχές αποφάσισαν την απαγόρευση της ράτσας «American Bully Xl», τα γνωστά σωματώδη σκυλιά διασταύρωσης πιτμπουλ και τεριέ σταφορντσάιρ, εξαιτίας φονικών επιθέσεων σε ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, η πώλησή τους θα απαγορευτεί από τις 31 Δεκεμβρίου στην Αγγλία και την Ουαλία, ενώ από την 1η Φεβρουαρίου η κατοχή τους θα είναι παράνομη. Οι κηδεμόνες τους θα πρέπει είτε να τα οδηγήσουν σε ευθανασία με αποζημίωση, είτε να λάβουν εξαίρεση αποδεικνύοντας σε συγκεκριμένη υπηρεσία πως ο σκύλος είναι παντελώς ακίνδυνος.

Για τον λόγο αυτό θα χορηγείται σχετική άδεια ενώ ο σκύλος θα πρέπει πάντα να φοράει φίμωτρο, λουρί και να στειρώνεται. Θα πρέπει επίσης να φέρει τσιπ για τον εντοπισμό του και να διαμένει σε ειδικό ασφαλές μέρος, ώστε να μην μπορεί να διαφύγει. Όσοι κηδεμόνες δεν λάβουν πιστοποιητικό εξαίρεσης θα διώκονται ποινικά εάν εντοπιστούν.

Σύμφωνα με το Sky News, η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης σημαίνει πως πολλά από αυτά τα σκυλιά θα οδηγηθούν σε ευθανασία.

Οι αρχές εκτιμούν πως στην Αγγλία και την Ουαλία υπάρχουν περισσότερα από 10.000 σκυλιά αυτής της ράτσας, με τους ακτιβιστές να ανεβάζουν αυτόν τον αριθμό σε τουλάχιστον 15.000.

Σχετικά Άρθρα