“Παρίσι 2024”: Η παρουσίαση της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα

 “Παρίσι 2024”: Η παρουσίαση της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα

Η παρουσίαση του περιοδικού Explore France για το 2023 του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης της Γαλλίας, Atout France, πραγματοποιήθηκε χθές στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα. Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία της η πρέσβειρα της Γαλλίας, Λοράνς Αουέρ η οποία αναφέρθηκε στη συνεργασία με την ελληνική πολιτεία, στη σημασία- οικονομική, κοινωνική και αθλητική- των Αγώνων για την Γαλλία, και μίλησε για θέματα φιλοξενίας σημειώνοντας τις πτυχές ζωής της χώρας: μουσική, γαστρονομία, τέχνη, πολιτισμός και τουρισμό.

Συνολικά 206 ολυμπιακές αποστολές, 182 παραολυμπιακές αποστολές, 15.000 αθλητές, 32 ολυμπιακά αθλήματα, 869 αγωνίσματα, 22 παραολυμπιακά αθλήματα, περίπου 3 δισ. θεατές, 20.000 δημοσιογράφοι, 45.000 εθελοντές, 13 εκατ. εισιτήρια, 15 εκατ. θεατές για τη λαμπαδηδρομία.

Του Μανώλη Δράκου

Στο περιοδικό πρωταγωνιστούν τα τρία Τ: Tradition, Terroir, Territoire

Στη φετινή έκδοση του Explore France 2023 πρωταγωνιστούν τα τρία Τ: Tradition, Terroir, Territoire, δηλαδή η παράδοση, το τερουάρ και ο τόπος που αποτελούν τα κεντρικά χαρακτηριστικά της γαλλικής τουριστικής προσφοράς, όπως τόνισαν στις ομιλίες τους η πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα κυρία Laurence Auer και ο διευθυντής του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης Atout France για την Ιταλία, την Ελβετία και την Ελλάδα Frédéric Meyer.

Στο σύνολό του το περιοδικό βασίζεται στα τρία Τ, τα οποία παραπέμπουν στο περιβάλλον και τη βιωσιμότητα, στοιχεία καθοριστικής σημασίας για τον τουρισμό που στοχεύει ψηλά και ακολουθεί slow ρυθμούς.

Η έκδοση για το 2023 έχει άρωμα γυναίκας: Ξεκινάμε από την κεντρική συνέντευξη με την Cecile Debray, πρόεδρο του Μουσείου Πικάσο στο Παρίσι και διεθνή συντονίστρια των εκδηλώσεων για την 50η επέτειο από το θάνατο του καλλιτέχνη και προχωράμε στο άρθρο για την σεφ Hélène Darroze και τις 7 «Les Fa’bulleuses» γυναίκες του οίνου που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια κοινή σαμπάνια.

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του μαθαίνουμε για την τέχνη με δράσεις σε όλη τη χώρα από την πράσινη Κορσική, το Βαρ που γιορτάζει το έτος πολιτισμού, το Λουμπερόν με προορισμούς που φέρουν την πιστοποίηση Vignobles et Découvertes, την Αλσατία, τη Νέα Ακουιτανία, μέχρι την Κοιλάδα του Λίγηρα. Αλλά γνωρίζουμε τον πολιτισμό και σε πόλεις όπως η Γκρενόμπλ, η Μπεζανσόν, η Τρουά, η Χάβρη, το Σερ Σεβαλιέ και φυσικά το Παρίσι με πολιτιστικές καινοτομίες σε σημαντικά μουσεία και τη μεγάλη έκθεση στο Λούβρο που φιλοξενεί τους θησαυρούς του Εθνικού Μουσείου του Καποντιμόντε της Νάπολης.

Ανακαλύπτουμε τη Γαλλία με βιώσιμο τρόπο κατά μήκος των δεκάδων μονοπατιών, κάνοντας ποδήλατο ή πεζοπορία, επιλέξτε ξενοδοχεία με πράσινες πιστοποιήσεις και ταξιδέψτε «green» με τρένο.

Η Γαλλία μας προσκαλεί να (ξανα)ανακαλύψουμε τις πόλεις και όλες τις περιοχές της μέσα από τον πολιτισμό και την τέχνη του ζην.

Μπορείτε να κατεβάσετε το περιοδικό Explore France ΕΔΩ.

Σχετικά Άρθρα