Έμμα: “Κάποιος έβαλε το χέρι του στο βούλευμα και αθώωσε τη συνοδηγό” – Σοβαρές καταγγελίες από τη μητέρα της

 Έμμα: “Κάποιος έβαλε το χέρι του στο βούλευμα και αθώωσε τη συνοδηγό” – Σοβαρές καταγγελίες από τη μητέρα της

Για την έναρξη της δίκης σχετικά με τον θάνατο της κόρης της, Έμμας, που παρασύρθηκε από όχημα στη Θεσσαλονίκη και εγκαταλείφθηκε, μίλησε η μητέρα της, Κέλλυ Καμπάκη, εξαπολύοντας πυρά στη συνοδηγό του οχήματος.Αναφερόμενη, αρχικά στη νύχτα του δυστυχήματος, σημειώνοντας πως στο δικαστήριο περιγράφηκαν όλα όσα είναι γνωστά.

«Έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα με ένα αυτοκίνητο πειραγμένο όλο, έχασε τον έλεγχο, δεν είχε δίπλωμα, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, χτύπησε το παιδί μου στο αντίθετο ρεύμα, στην προσπάθειά του να ξεφύγει έκανε όπισθεν, την ξαναχτύπησε. Θεάτρισαν ότι τα δικά τους τομάρια αξίζουν περισσότερα. Προσπάθησαν να ξεφύγουν, έχασαν ξανά τον έλεγχο, άφησαν το αμάξι σε ένα απομονωμένο σημείο, μάλλον εκεί που έχασαν τον έλεγχο και δεν μπορούσαν να το επαναφέρουν στον κόμβο Ασβεστοχωρίου, έκρυψαν τις πινακίδες. Όλο αυτό είναι μελετημένο» είπε, ειδικότερα στην ΕΡΤ.

Στη συνέχεια, ο οδηγός και η νεαρή που ήταν μαζί του στο όχημα «έκαναν 2-3 τσιγάρα – είπε η συνοδηγός – να ηρεμήσουν, έκαναν ωτοστόπ, πήγαν να κοιμηθούν σε ξενοδοχείο, την επομένη το πρωί αυτός εξαφανίστηκε να γλιτώσει το αυτόφωρο, αυτή πήγε στη δουλειά της».

Υπογράμμισε πως παρά τους ισχυρισμούς τους ότι ήταν σε κατάσταση σοκ, το άτομο που τους μετέφερε στο ξενοδοχείο κατέθεσε πως ήταν ήρεμοι.

«Το μόνο σοκ που πάθανε, είναι στη σκέψη τι μπορεί να σημαίνει το γεγονός για αυτούς τους δύο. Κανένα σοκ για το τι προκάλεσαν στον άνθρωπο που χτύπησαν» παρατήρησε η κα Καμπάκη.

Ερωτώμενη ποια απόφαση θα απάλυνε λίγο τον πόνο της οικογένειας, ξεκαθάρισε πως «ο πόνος του χαμού του παιδιού μας δεν απαλύνεται με τίποτα, με όποια απόφαση. Απλά θα είναι μια δικαίωση, να ηρεμήσει λίγο η ψυχή μας».

«Κάποιος έλαβε το χέρι του και αλλάχτηκε το βούλευμα για τη συνοδηγό»

Αλλά, παρατήρησε πως η «δικαίωση θα είναι κατά το ήμισυ, γιατί η συνοδηγός έχει απαλλαχθεί από όλα με βούλευμα το οποίο λέει ότι ήταν σε σοκ, ότι πήγε αυθόρμητα αυτόβουλα στην τροχαία με σκοπό να συνδράμει και είναι μικρή σε ηλικία και δεν μπορεί να διαχειριστεί κρίσεις».

Σχολιάζοντας τα στοιχεία που την απήλλαξαν, η μητέρα της Έμμας κατήγγειλε πως η νεαρή δεν ήταν καθόλου σε κατάσταση σοκ, «ήξερε τι έκανε», και επεσήμανε, αρκετές φορές, πως δεν παραδόθηκε αυτόβουλα, αλλά συνελήφθη.

«Κάποιος έβαλε το χέρι του, αλλάχθηκαν κάποια στοιχεία στο βούλευμα, την αθώωσε. Κάποιος έβαλε το χέρι του και όταν έγινε η κλήση για το δικαστήριο δεν ήταν στη λίστα με τους μάρτυρες.  (…) Όταν η δικογραφία γράφει ότι συνελήφθη, πώς έρχεται ο δικαστής και οι δυο πλημμελειοδίκες στο βούλευμα και υπογράφουν ότι πήγε αυθόρμητα και αυτόβουλα; Πού το βρήκαν το αυθόρμητα και αυτόβουλα; Όταν γίνεται μια κλήτευση για ένα δικαστήριο τόσο σοβαρό, ποιος είναι ο κύριος μάρτυρας, εφόσον η κοπέλα αυτή έχει απαλλαχθεί. Ποιος είναι ο κύριος μάρτυρας της δίκης; Ο άνθρωπος που ήταν δίπλα του και τα είδε όλα δεν κλήθηκε για μάρτυρας. Δεν ήταν στη λίστα των μαρτύρων. Την καλέσαμε εμείς στο δικαστήριο για να καταθέσει» δήλωσε.

Συνεχίζοντας επεσήμανε πως η οικογένεια δεν ζητά να καταδικαστεί κανείς για κάτι που δεν έκανε, αλλά «να λογοδοτήσει γι αυτό που έκανε».

«Αυτή η κοπέλα είναι πρώτον ηθική αυτουργός. Δεύτερον είναι συνένοχος. Δεν οδηγούσε, καθόταν δίπλα του. Ήταν συνένοχος στην εγκατάλειψη. Έκανε συγκάλυψη των γεγονότων. Δεν πήγε ποτέ στην Τροχαία μόνη της. Συνελήφθη. Και μετά με την όλη στάση της προχωρούσε και σε προσβολή νεκρού. Αυτό το παιδί θέλω να λογοδοτήσει. Αν μη τι άλλο για να καταλάβει τι έχει κάνει και να μην το ξανακάνει. Γιατί με αυτά που κάνει μέχρι στιγμής και δείχνει στον κόσμο, όχι μόνο δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει, δεν την ενδιαφέρει και τι έχει κάνει» είπε.

Τέλος, σε ερώτηση εάν κάποιος από τους δύο έχει ζητήσει συγγνώμη, απάντησε: «Για τον οδηγό δεν έχω να πω κάτι. Ήρθε κρατούμενος, μπήκε, τον προστατεύουν όπως καταλαβαίνετε από όλους, τον κρατούν μακριά από όλους.  Για την οικογένεια της συνοδηγού που ήταν όλοι εκεί, όχι μόνο δεν ήρθαν να ζητήσουν συγγνώμη, ήταν και πάρα πολύ προκλητικοί. Όλη η αύρα τους. Οι άνθρωποι αυτοί, η οικογένεια αυτή, ειλικρινά δεν ξέρω τι οικογένεια είναι. Δεν ξέρω τι διαπαιδαγώγηση δίνει στα παιδιά της. Μάλλον ο Θεός δεν πρέπει να δίνει παιδιά σε τέτοιους ανθρώπους. Δεν είναι ικανοί να τα μεγαλώσουν. (…) Το κεφάλι ήταν ψηλά, η μύτη ήτα ψηλά, ήταν προκλητικοί».

Σχετικά Άρθρα