Στον ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν σύμπραξη των “11” με το ΠΑΣΟΚ- Πού το στηρίζουν

 Στον ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν σύμπραξη των “11” με το ΠΑΣΟΚ- Πού το στηρίζουν

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως η συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας και μελλοντικά νέου πολιτικού φορέα από τους “11” δρα ανταγωνιστικά και πολεμικά εναντίον τους. Το είπε, άλλωστε, ο Νίκος Παππάς στην συνέντευξή του στην “Επόμενη μέρα” στο Action24TV. Και δηλώνουν πως εφεξής ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω και θα στρέψει τα βέλη του αποκλειστικά εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης.

Ωστόσο, διατυπώνουν το ερώτημα εάν, τελικά, η “απόδραση των 11” (όπως αποκαλούν την κίνηση των βουλευτών που αποχώρησαν) θα φτάσει, όντως, μέχρι τις ευρωεκλογές. Γνωρίζουν κάτι; Όχι. Κάνουν, όμως, την εκτίμηση πως η υπό τον Αλέξη Χαρίτση κοινοβουλευτική ομάδα θα μετουσιωθεί σε πολιτικό φορέα αλλά είναι πιθανό να συνεργαστούν τελικά με το ΠΑΣΟΚ!

Στηρίζουν, δε, αυτή την εκτίμηση στο ότι κατά τις πληροφορίες τους γίνονται ήδη παρασκηνιακές συζητήσεις με στόχο, αφενός να επιβιώσουν πολιτικά (πιστεύουν πως το εγχείρημα θα έχει μάλλον ασήμαντη καταγραφή στις ευρωκάλπες), αφετέρου διότι μία τέτοια σύμπραξη θα καταστήσει το ΠΑΣΟΚ αξιωματική αντιπολίτευση και θα σταθεί εφικτό να προσπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην αναμέτρηση για το Ευρωκοινοβούλιο και έτσι να μπει προνομιακά στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές.

Πιθανώς να μην ισχύει τίποτε απ΄ αυτά, ωστόσο η εκτίμηση βασίζεται, όπως λένε, και στο γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης διατυπώνει ήδη διακριτικά ανοίγματα προς τους “11”, ενώ έχουν παγώσει οι σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την αρκετά εγκάρδια συνάντηση με πρωτοβουλία Κασσελάκη προ μερικών εβδομάδων τα πράγματα οδηγήθηκαν σε μία ψυχρή συνύπαρξη στο συνέδριο της “Ναυτεμπορικής”. Αυτό που δεν λένε, βεβαίως, είναι πως την σχέση ναρκοθέτησαν οι δηλώσεις Κασσελάκη-Πολάκη και το ότι στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν “βαρίδι” τον Σφακιανό πολιτικό, ενώ συνομιλούν ευκολότερα με τους μετριοπαθείς Χαρίτση, Αχτσιόγλου, ακόμα και με τον Τσακαλώτο. Θα δούμε, όλα είναι ρευστά…

Σχετικά Άρθρα