Απάντηση Μαξίμου στις επιθετικές δηλώσεις Σούνακ: “Δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε”

 Απάντηση Μαξίμου στις επιθετικές δηλώσεις Σούνακ: “Δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε”

Δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ΄όσα έχουμε ήδη πει», είναι η νέα απάντηση πηγών από το Μέγαρο Μαξίμου στον Βρετανό πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ, μετά τα όσα είπε εκείνος στο κοινοβούλιο της χώρας του για την ακύρωση της συνάντησής του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (29/11), κυβερνητικές πηγές ανέφεραν το εξής: «Στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ’ όσα έχουμε ήδη πει».

Επισημαίνεται ότι ο επικεφαλής της βρετανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κιρ Στάρμερ επιτέθηκε στον Ρίσι Σούνακ, λέγοντάς του: «Μην ασχολείστε με το Βρετανικό Μουσείο, ο πρωθυπουργός είναι αυτός που προφανώς έχει χάσει τα λογικά του». Μάλιστα, σύμφωνα με το Sky News, ο ίδιος πρόσθεσε: «Ένας συνάδελφος που δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ένας οικονομικός σύμμαχος. Ένας από τους σημαντικότερους εταίρους μας στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, αλλά αντί να χρησιμοποιήσει αυτή τη συνάντηση για να συζητήσει αυτά τα σοβαρά θέματα, προσπάθησε να τον ταπεινώσει και την ακύρωσε την τελευταία στιγμή. Γιατί τέτοια μικροπολιτική;».

Σχετικά Άρθρα