Πώς δρούσε η συμμορία με επικεφαλής τον “Μαραντόνα” – Είχαν λεία 350.000 ευρώ

 Πώς δρούσε η συμμορία με επικεφαλής τον “Μαραντόνα” – Είχαν λεία 350.000 ευρώ

Ο αρχηγός συμμορίας που έμπαινε σε σπίτια στην Αττική ήταν ο επονομαζόμενος “Μαραντόνα”. 

Μάλιστα, τα βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα δείχνουν πώς δρούσε το κύκλωμα, που είχε καταφέρει να αποσπάσει από τις κλοπές σε σπίτια σχεδόν 350.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι 8 συλληφθέντες της συμμορίας είχαν στήσει μια ομάδα, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση. Έμπαιναν σε σπίτια τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2023, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Προσέγγιζαν τις οικίες – στόχους χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα αυτοκίνητα και αφού παραβίαζαν μπαλκόνια ή παράθυρα, άρπαζαν χρήματα, κοσμήματα και ό,τι άλλο έβρισκαν και εξαφανίζονταν.

Όπως μπορείτε να δείτε από το βίντεο του ΣΚΑΪ, η συμμορία πριν μπει σε κάποια οικία, έκανε ελέγχους για να δει αν οι ιδιοκτήτες ήταν σπίτι. Χτυπούσε δηλαδή τα κουδούνια και όταν καταλάβαινε ότι το σπίτι είναι άδειο, άρχιζε το σχέδιό της.

Είχε ήδη φροντίσει να ελέγξει εάν υπήρχε σύστημα συναγερμού ή κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και αν υπήρχε, το κατέστρεφε. Η σπείρα φρόντιζε πάντα να έχει καλύψει το πρόσωπό της και να μην αφήνει τίποτα στην τύχη. Όμως, τα οκτώ μέλη της σπείρας εντοπίστηκαν από τις Αρχές.

Σχετικά Άρθρα