Μαρινάκης για Σαμαρά: Ό,τι είπε ο πρωθυπουργός θα γίνει πράξη – Κάλυψε Λιβανό για το παράνομο νεφρολογικό κέντρο

 Μαρινάκης για Σαμαρά: Ό,τι είπε ο πρωθυπουργός θα γίνει πράξη – Κάλυψε Λιβανό για το παράνομο νεφρολογικό κέντρο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για την ηχηρή παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος παραμονές της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν αμφισβήτησε ανοιχτά την πρωθυπουργική πολιτική στα ελληνοτουρκικά, εξαπέλυσε βολές για το φορολογικό νομοσχέδιο, διεμήνυσε ότι δεν θα ψηφίσει τη ρύθμιση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ενώ τέλος δήλωσε πως η Ν.Δ. πρέπει να μετακινηθεί ακόμα δεξιότερα.

Ο Παύλος Μαρινάκης, επανέλαβε την απάντηση του Μαξίμου ότι ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε πάγιες θέσεις του κι ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει το πρόγραμμά της όπως ακριβώς είχε εξαγγελθεί».

  • «Ό,τι είπε ο πρωθυπουργός (σ.σ. στην τελευταία ΔΕΘ) θα γίνει πράξη» διαμήνυσε μετά από επανειλημμένες ερωτήσεις κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τα «όχι Σαμαρά». Κληθείς να σχολιάσει και τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη περί παραίτησης, αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Μαρινάκης δεν θέλησε να πει κάτι περισσότερο.

“Το πότε και το πώς θα έρθει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα ανακοινωθεί. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα γι’ αυτό και θα τηρήσουμε ό,τι έχουμε πει. Όμως υπάρχουν κι άλλα πολλά σημαντικά ζητήματα για το σύνολο των πολιτών, που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση καθημερινά και αντιμετωπίζει παθογένειες δεκαετιών

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν απάντησε ούτε στο ερώτημα εάν η συντηρητική παράταξη κινείται δεξιότερα, λέγοντας ότι η βούληση της είναι να εφαρμόσει το πρόγραμμά μας, να προωθήσει πολιτικές για την αντιμετώπιση των «εισαγόμενων», όπως επανέλαβε, κρίσεων, και να ισχυροποιηθεί η χώρα.

Σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο με το παράνομο νεφρολογικό κέντρο στον Πειραιά το Μαξίμου αρκείται στους ισχυρισμούς του «γαλάζιου» βουλευτή, Σπήλιου Λιβανού, που υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την εν λόγω εταιρεία αν και, σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις, το ιατρείο του δήλωναν ως έδρα ο πατέρας του, ο αδελφός του και μία τρίτη συνεταίρος του κέντρου.

  • Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, δεν τίθεται θέμα διαγραφής του κ. Λιβανού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., γιατί ο δεύτερος… αρνείται ότι εμπλέκεται. Δεν τίθεται θέμα ούτε για τον διοικητή του ΟΑΕΔ, που ενέκρινε τη συμμετοχή του κέντρου σε πρόγραμμα απασχόληση του Οργανισμού, επειδή «δεν έχει εκταμιευθεί κανένα ευρώ». «Εγώ δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά ανακριτή και εισαγγελέα» είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Ο τελευταίος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, που θέλουν μικρές «βελτιώσεις» στο νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και του αυτοαπασχολούμενους, το οποίο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων λόγω του οριζόντιου και φοροεισπραχτικού χαρακτήρα αντί για μια ουσιαστική ρύθμιση που θα πατάξει την πραγματική φοροδιαφυγή.

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να τις ανακοινώσει μετά το πέρας της δημόσιας διαβούλευσης, χωρίς όμως να παρεκκλίνει «από τη φιλοσοφία και τον πυρήνα του νομοσχεδίου».

Σχετικά Άρθρα