Ισραηλινός υπουργός Άμυνας: Μετά την προσωρινή κατάπαυση του πυρός, οι επιθέσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας

 Ισραηλινός υπουργός Άμυνας: Μετά την προσωρινή κατάπαυση του πυρός, οι επιθέσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ δήλωσε ότι οι ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας θα είναι «πιο βίαιες και σε ολόκληρη την επικράτεια» μετά τη λήξη της προσωρινής εκεχειρίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, ο Γκαλάντ επισκέφθηκε στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία ο ισραηλινός στρατός έχει καταλάβει, έχει σφίξει τον αποκλεισμό και έχει αυξήσει τις καταστροφές με τις επιθέσεις του.

Αναφερόμενος στα σχέδια μετά την προσωρινή κατάπαυση του πυρός, ο Γκαλάντ δήλωσε ότι «οι επιθέσεις θα είναι πιο βίαιες και θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας».

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ έδωσε στους στρατιώτες το μήνυμα ότι ο μηχανισμός ασφαλείας και η κυβέρνηση στέκονται πίσω τους λέγοντας ότι «δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τελειώσει το έργο μας».

Από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου, το Ισραήλ έχει αναγκάσει τους Παλαιστίνιους στο βόρειο τμήμα και στο κέντρο της πόλης της Γάζας, το πιο πυκνοκατοικημένο τμήμα της περιοχής, να μεταναστεύσουν προς το νότο.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περίπου 1,7 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι εντός της Γάζας έχουν εκτοπιστεί από την ισραηλινή επίθεση, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων παραμένει στο νότιο τμήμα της Γάζας.

Σχετικά Άρθρα