Πέρκα: Ο Κασσελάκης έχει έλλειμμα δημοκρατικής διαδικασίας – Αιχμές κατά Αλέξη Τσίπρα

 Πέρκα: Ο Κασσελάκης έχει έλλειμμα δημοκρατικής διαδικασίας – Αιχμές κατά Αλέξη Τσίπρα

Η ανεξάρτητη – πλέον – βουλεύτρια, Πέτη Πέρκα, που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ανέφερε την Κυριακή (26/11) πως «κατά πάσα πιθανότητα ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι αρχηγός της νέας ΚΟ», η οποία και θα σχηματιστεί στο κοινοβούλιο από εκείνους που έφυγαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή της στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» του MEGA, η Πέτη Πέρκα είπε: «Πάμε να κάνουμε έναν φορέα που θα ανακτήσει μία αξιοπιστία. Θα έχει ψηλά το θέμα της κλιματικής αλλαγής και ποιες θεσμικές αλλαγές θέλει η χώρα. Κατά πάσα πιθανότητα, ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι αρχηγός».

Όσον αφορά στην αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., η ίδια είπε: «Προφανώς είναι πολιτικοί οι λόγοι. Έχουμε πει πολλά για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που έχω να πω είναι πως έχει έλλειμμα πολιτικής κουβέντας και δημοκρατικής διαδικασίας. Θα ήθελα να αναφέρω ένα πρόσφατο παράδειγμα. Είμαι βουλευτής Φλώρινας και στη Φλώρινα υπάρχει μία νομαρχιακή επιτροπή που αριθμεί 21 άτομα και ξαφνικά βγήκε ένα κείμενο ως Νομαρχιακή Φλώρινας που ζητά την έδρα μου πίσω το οποίο, όμως, ήταν εις γνώση μόνο των 6-7. Δεν έγινε δημοκρατικά. Τα υπόλοιπα μέλη σκέφτονται να αποχωρήσουν. Κλάπηκε η υπογραφή τους».

Μάλιστα, όπως είπε η Πέτη Πέρκα, το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών δεν αμφισβητήθηκε ποτέ και πρόσθεσε το εξής: «Ο κ. Κασσελάκης αποκεφάλισε στελέχη που είχαν εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασία, συνέχισε με διώξεις δημοσιογράφων μέχρι την Κεντρική Επιτροπή που ακούσαμε για το προσωπικό δημοψήφισμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ιδεολογικά είναι ένα κόμμα θολό. Υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας αλλά και ο πολιτικός λόγος. Δεν μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι δόκιμος και να μαθαίνει τώρα».

Σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως έχει κρατήσει μία στάση ουδετερότητας και αποχής, αφήνοντας αιχμές λέγοντας: «Περίμενα πως όταν κινδυνεύει αυτό που αγαπάς, ή το υπερασπίζεσαι ή το εγκαταλείπεις».

Σχετικά Άρθρα