Μεσανατολικό: Θα γίνει απόψε η απελευθέρωση των ομήρων – Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του Νετανιάχου ζητώντας την παραίτησή του

 Μεσανατολικό: Θα γίνει απόψε η απελευθέρωση των ομήρων – Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του Νετανιάχου ζητώντας την παραίτησή του

Το πρόβλημα που οδήγησε στην καθυστέρηση της απελευθέρωσης των ομήρων από τη Χαμάς επιλύθηκε με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου, ανέφερε ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος και η απελευθέρωση των ομήρων αναμένεται να γίνει κανονικά απόψε.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ επιβεβαίωσε ότι ξεπεράστηκαν τα εμπόδια, κατόπιν επικοινωνίας αξιωματούχων του Κατάρ και της Αιγύπτου. «Απόψε το βράδυ» αναμένεται να απελευθερωθούν συνολικά 20 όμηροι, οι 13 εκ των οποίων είναι Ισραηλινοί, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του Ισραήλ, θα αποφυλακιστούν 39 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι.

Η Χαμάς επιβεβαίωσε επίσης ότι η απελευθέρωση της δεύτερης ομάδας των ομήρων θα γίνει απόψε και εξέφρασε ευχαριστίες προς την Αίγυπτο και το Κατάρ επειδή διασφάλισαν ότι θα συνεχιστεί η προσωρινή εκεχειρία με το Ισραήλ.

“Συγκρατημένη αισιοδοξία” στο Ισραήλ για τη δεύτερη απελευθέρωση ομήρων

Λίγα λεπτά μετά από τις ανακοινώσεις αυτές, οι Times of Israel μετέδωσαν δήλωση αξιωματούχου του Ισραήλ, ο οποίος εξέφρασε «συγκρατημένη αισιοδοξία» ότι η δεύτερη ομάδα ισραηλινών ομήρων θα απελευθερωθεί ακόμη και απόψε μετά από μεγάλη καθυστέρηση.

Την ίδια ώρα, ανώτερος Παλαιστίνιος αξιωματούχος είπε στο BBC ότι η διαμάχη για την απελευθέρωση ομήρων έχει επιλυθεί.

Οι όμηροι θα μεταφερθούν απόψε στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

Δεκατρείς Ισραηλινοί όμηροι αναμένεται να απελευθερωθούν.

Οι Ισραηλινοί έχουν περικυκλώσει την κατοικία του Νετανιάχου – Απαιτούν την παραίτησή του

Νωρίτερα, όταν και έγινε γνωστό πως η Χαμάς καθυστερεί την απελευθέρωση της δεύτερης ομάδας ομήρων -εξαιτίας του ότι το Τελ Αβίβ είχε αρχίσει να μην τηρεί τα συμφωνηθέντα σχετικά με την απελευθέρωση-, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι του Νετανιάχου για να διαμαρτυρηθεί κατά του Ισραηλινού προέδρου ενώ ζητούσαν και την παραίτησή του.

Δείτε το βίντεο:

Οι Ταξιαρχίες Τουλκάρεμ εκτέλεσαν δύο Παλαιστίνιους, κατηγορώντας τους για “συνεργασία’ με το Ισραήλ

Παλαιστίνιοι μαχητές στη Δυτική Όχθη είπαν σήμερα ότι εκτέλεσαν δύο άνδρες τους οποίους κατηγορούν ότι συνεργάζονταν με τις ισραηλινές αρχές και κρέμασαν τα πτώματα «ως προειδοποίηση».

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ταξιαρχίες Τουλκάρεμ, μια ομάδα που έχει την έδρα της στην ομώνυμη πόλη και συνδέεται με τη Φάταχ, αναφέρει ότι «δεν υπάρχει ασυλία για κανέναν πληροφοριοδότη ή προδότη, είμαστε σε επιφυλακή και θα τον κάνουμε να λογοδοτήσει».

Σε βίντεο που ανάρτησαν οι Ταξιαρχίες Τουλκάρεμ στο Telegram ένας άνδρες φαίνεται να ομολογεί ότι συνεργάζεται με τις ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας και δίνει λεπτομέρειες της δράσης του. Σε άλλα πλάνα, που το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει, δύο πτώματα κρέμονται από έναν τοίχο και μια κολόνα του ηλεκτρικού, μπροστά σε ένα εξαγριωμένο πλήθος.

Οι Ταξιαρχίες έδωσαν διορία μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου σε όσους συνεργάζονταν με τις ισραηλινές αρχές να εμφανιστούν και να μετανοήσουν.

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια παλαιστινιακή οργάνωση, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επικρίνει τις εξωδικαστικές εκτελέσεις αλλά προσθέτει ότι οι ισραηλινές αρχές ευθύνονται για τη στρατολόγηση Παλαιστίνιων πρακτόρων.

Δεν υπάρχει προς το παρόν κανένα σχόλιο από την Παλαιστινιακή Αρχή και τις ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας.

Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί και επτά τραυματίες σε επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης

Τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις σήμερα το απόγευμα στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA μετέδωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στην Τζενίν νωρίς το απόγευμα «από διάφορες κατευθύνσεις, πυροβολώντας και περικυκλώνοντας κυβερνητικά νοσοκομεία και την έδρα της Ερυθράς Ημισελήνου».

Σχετικά Άρθρα