Φορολογικό: Πού θα είναι κλειστά σήμερα τα καταστήματα

 Φορολογικό: Πού θα είναι κλειστά σήμερα τα καταστήματα

Κλειστά τα μαγαζιά σε Κέρκυρα και Χίο για κάποιες ώρες με τους ελεύθερους επαγγελματίες να αντιδρούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Παράλληλα, θα παραγματοποιήσουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες της Χίου αντιδρούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο, όπως αναφέρουν, «μέσα από μία οριζόντια πολιτική επιχειρεί να ελέγξει τη φοροδιαφυγή, βάζοντας όμως στο στόχαστρο τις μεσαίες επιχειρήσεις αλλά και τους επαγγελματίες που αγωνίζονται καθημερινά για να καλύψουν τις βασικές τους υποχρεώσεις».

Σε δηλώσεις της, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χίου Βικτωρία Αμπαζή τόνισε χθες πως σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με όλους τους θιγόμενους κλάδους, όπως οι δικηγόροι, οι λογιστές, οι έμποροι κ.α. αποφασίστηκε η πραγματοποίηση στάσης εργασίας την Τετάρτη 22/11 από τις 12:30 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της πόλης της Χίου καθώς και παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Ο.Υ. Χίου.
Στη Χίο τα μαγαζιά κλείνουν στις 12.30 το μεσημέρι.

  • Ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας ανακοίνωσε πως για σήμερα, Τετάρτη τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 14:30.

Το δελτίο Τύπου ανέφερε τα εξής: «Ο πρόεδρος Γιάννης Αλέγρης και το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας σε συνεχεία παρεμβάσεων άλλα και συναντήσεων στις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τα επικείμενα φορολογικά μετρά αποφάσισε να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις την Τέταρτη 22/11/2023 συντασσόμενοι με τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς της Κέρκυρας. Καλούμε όλους του συναδέλφους Εμπόρους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ τα καταστήματα μας από τις 12.00μμ έως τις 14.30μμ. εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή μας. Είναι υποχρέωση μας να σταθούμε δίπλα σε κάθε συνάδελφο μας, άλλα και σε κάθε πολίτη που πλήττεται από τις Κυβερνητικές επιλογές ,που κινδυνεύει με επαγγελματικό αφανισμό , που στοχοποιείται ως φοροφυγάς ΑΔΙΚΑ. Για όλους εμάς το ζήτημα αυτό είναι ζωτικής σημασίας και αξιοπρέπειας.»

Παρόμοιο κάλεσμα είχε απευθύνει και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, που κατέθεσε πρόταση για κλειστά μαγαζιά στις 22 Νοεμβρίου 2023, με αφορμή τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις για τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης.

Προς το παρόν, ωστόσο, δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για την Πελοπόννησο. Ενώ, στην Αθήνα, ο Εμπορικός Σύλλογος δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση για κλειστά μαγαζιά.

Σχετικά Άρθρα