Ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας κάλεσε όλες τις χώρες να σταματήσουν τις εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

 Ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας κάλεσε όλες τις χώρες να σταματήσουν τις εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν (ΜΒS) κάλεσε όλα τα κράτη κατά τη διάρκεια έκτακτης συνόδου κορυφής των BRICS την Τρίτη να σταματήσουν τις εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ.

Η Νότια Αφρική φιλοξενεί μια εικονική συνάντηση των BRICS – μιας ομάδας μεγάλων αναδυόμενων οικονομιών που περιλαμβάνει τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική – με στόχο την εκπόνηση μιας κοινής απάντησης στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς.

Η Σαουδική Αραβία απαιτεί την έναρξη μιας σοβαρής και συνολικής ειρηνευτικής διαδικασίας για τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους κατά μήκος των συνόρων του 1967, δήλωσε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος.
«Η θέση του Βασιλείου είναι σταθερή και αμετακίνητη- δεν υπάρχει τρόπος να επιτευχθεί ασφάλεια και σταθερότητα στην Παλαιστίνη παρά μόνο μέσω της εφαρμογής των διεθνών αποφάσεων που σχετίζονται με τη λύση των δύο κρατών», δήλωσε ο MBS. Το Ριάντ προσκλήθηκε να ενταχθεί στο μπλοκ των BRICS νωρίτερα φέτος.

Ο Σαουδάραβας διάδοχος επανέλαβε την απόρριψη από το Βασίλειο των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και απαίτησε τον άμεσο τερματισμό τους, προσθέτοντας ότι τα «βάναυσα εγκλήματα» που εκτυλίσσονται στη Γάζα απαιτούν συλλογική προσπάθεια για τον τερματισμό τους.

Ο MBS επανέλαβε ότι η Σαουδική Αραβία απορρίπτει την αναγκαστική εκτόπιση των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας και ζήτησε συλλογικές προσπάθειες για να σταματήσει η επιδείνωση των ανθρωπιστικών συνθηκών στον θύλακα.

Σχετικά Άρθρα